Γενικά Θέματα

Ένα δάκρυ χαράς είναι πιθανό να κυλήσει, αν δεις αυτό το video

5 Νοεμβρίου 2015

Ένα δάκρυ χαράς είναι πιθανό να κυλήσει, αν δεις αυτό το video

9631885987202502439Το video που ακολουθεί είναι μέρος ενός κοινωνικού πειράματος, στα πλαίσια του οποίου δύο μεγαλύτερα κορίτσια παρενοχλούν ένα μικρότερο, χρησιμοποιώντας λεκτική βία. Τα παιδιά κάθονται σε μια στάση λεωφορείου, και οι αντιδράσεις των ενηλίκων που βρίσκονται εκεί καταγράφονται μέσω μιας κάμερας.

Η ψηφιακή πλατφόρμα Bullying Spa, προχώρησε στην υλοποίηση ενός κοινωνικού πειράματος, αναζητώντας τον τρόπο που αντιδρούν οι μεγάλοι όταν γίνονται μάρτυρες ενός περιστατικού bullying, ελέγχοντας πρώτα από όλα αν όντως οι ενήλικες παίρνουν θέση μπροστά σε τέτοια γεγονότα.

Τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια κοροϊδεύουν ένα μικρότερο κορίτσι λέγοντας του πως χρειάζεται επειγόντως να φορέσει make up, πως δεν έχει καθόλου φίλους, ότι είναι φρικιό και άλλες παρόμοιες εκφράσεις.

Πριν ξεκινήσει η καταγραφή των αντιδράσεων από τους ενήλικες, το video παραθέτει μία ερώτηση: “Ποιος θα σταματήσει το bullying;”, ενώ υπογραμμίζει το γεγονός πως τουλάχιστον ένα στα τρία παιδιά πέφτουν θύματα bullying κατά τη διάρκεια του σχολείου.

Οι ενήλικες που εμφανίζονται σε αυτό το video, δίνουν ένα καλό μάθημα σε όλους, με τις αντιδράσεις τους. Όλοι υπερασπίζονται το μικρό κορίτσι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ενώ όταν ο τελευταίος κύριος βγάζει τη φυσαρμόνικα για να διασκεδάσει τη νέα του φίλη, μαζί με τους τίτλους τέλους, θα πέσουν και μερικά δάκρυα συγκίνησης και χαράς.

Ποιος θα σταματήσει το bullying; Όλοι εμείς.

Πηγή: pathfinder.gr