Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νέα μέθοδος κατά της τριχόπτωσης!

7 Νοεμβρίου 2015

Νέα μέθοδος κατά της τριχόπτωσης!

Untitled-1217Μια νέα μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και την αποτελεσματική θεραπεία της φαλάκρας ανακάλυψαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Πρόκειται για μία μέθοδο που εφαρμόστηκε σε ποντικούς και οδήγησε στην ταχεία και ισχυρή ανάπτυξη των τριχών. Μετά την χορήγηση ενός φαρμάκου, τα τρωκτικά απέκτησαν νέο τρίχωμα ύστερα από μόλις τρεις εβδομάδες.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά σκευάσματα που να ενεργοποιούν τους θύλακες της τρίχας, η συγκεκριμένη μέθοδος υπόσχεται γρήγορη ανάπτυξη απολύτως υγιών τριχών με ορατά αποτελέσματα μέσα στον πρώτο μήνα, επισημαίνουν οι Αμερικανοί επιστήμονες.

Τα ποντίκια είχαν χάσει πολλές τρίχες εξαιτίας αυτοάνοσων νοσημάτων.Οι ερευνητές χορήγησαν στα τρωκτικά ένα φάρμακο που εμποδίζει την δράση μιας ομάδας ενζύμων που εντοπίζονται στους θύλακες των τριχών και ονομάζονται «JΑΚ».

Μπλοκάροντας την δράση των ενζύμων της «JAK», δίνεται η δυνατότητα στις τρίχες να αναπτυχθούν γρήγορα. Το συγκεκριμένο φάρμακο αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε αυτοάνοσα νοσήματα του τριχωτού, όπως η γυροειδής αλωπεκία, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε άνδρες και γυναίκες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το φάρμακο – αναστολέας των ενζύμων JAK- αφυπνίζει τα τριχοθυλάκια που είχαν απενεργοποιηθεί και δεν παρήγαγαν τρίχες. Οι επιστήμονες επεσήμαναν πως τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν ταχύτερα όταν οι επιστήμονες χορήγησαν το ίδιο σκεύασμα σε ποντίκια όχι από το στόμα αλλά απευθείας πάνω στην περιοχή που έχει υποστεί την ζημιά.

Το φάρμακο αποδείχθηκε αποτελεσματικό όχι μόνο σε ποντίκια αλλά και σε ανθρώπους με γυροειδή αλωπεκία που δέχθηκαν να το δοκιμάσουν.

Πηγή:ikypros.com