Γενικά Θέματα

Διώξτε τη μούχλα & την υγρασία από το μπάνιο με έξι κινήσεις.

15 Νοεμβρίου 2015

Διώξτε τη μούχλα & την υγρασία από το μπάνιο με έξι κινήσεις.

95a78f3015bd19286b33c65657114fc4_XLΗ μούχλα και η υγρασία είναι συνήθες φαινόμενα στα σπίτια μας. Δείτε πως τα καταπολεμούμε !

Καταπολέμηση μούχλας και υγρασίας στο σπίτι

Η μούχλα και η υγρασία είναι συνήθες φαινόμενα στα σπίτια μας και κυρίως ευδοκιμεί στις συνθήκες που επικρατούν στο μπάνιο. Ο ζεστός, υγρός αέρας συμπυκνώνεται στις κρύες επιφάνειες, παρέχοντας ένα πρόσφορο έδαφος για τους μύκητες οι οποίοι παράγουν σπόρια μούχλας. Έτσι, παρά τον τακτικό καθαρισμό, ο σχηματισμός μαύρης μούχλας είναι συνηθισμένος και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αντιαισθητικός όταν συγκεντρώνεται στους αρμούς, τους τοίχους και τις οροφές. Η παρουσία της μούχλας και μεταφορά των σπορίων της μπορεί επίσης να είναι ένας κίνδυνος για την υγεία, ειδικά για τους ασθματικούς ή τα άτομα με δυσκολίες στην αναπνοή.

Υπάρχουν μια σειρά από βήματα που ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να πάρει για να επιβραδύνει ή να εμποδίσει, την ανάπτυξη μούχλας στο μπάνιο:

  •     Τοποθετήστε συσκευή εξαερισμού η οποία αποβάλλει τον υγρό αέρα έξω από το χώρο. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο. Προσοχή όμως, γιατί εάν η φορά του αέρα είναι προς τα μέσα τότε θα έρθει επιπλέον υγρασία στο εσωτερικό του μπάνιου, εντείνοντας το πρόβλημα!
  •     Φροντίστε να υπάρχει καλοριφέρ ή θερμαινόμενο σώμα στο μπάνιο για να μειωθούν τα επίπεδα συμπύκνωσης της υγρασίας. Η καλύτερη λύση είναι το καλοριφέρ-κρεμάστρα για πετσέτες.
  •     Σκουπίστε τις επιφάνειες αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους για να μειώσετε το ποσό της υγρασίας και να αποτρέψετε σε ένα βαθμό την ανάπτυξη μούχλας.
  •     Ψεκάστε το μπάνιο και το ντους συχνά με ξύδι. Αυτό σκοτώνει τα σπόρια μούχλα και σταματά το σχηματισμό μούχλας. Κυκλοφορούν και ειδικά σπρέυ στο εμπόριο.
  •     Εγκαταστήστε ένα αφυγραντήρα στο μπάνιο. Στον αφυγραντύρα θα συμπυκνωθεί η υγρασία από τον αέρα και θα αποθηκεύει σε μια δεξαμενή, την οποία θα πρέπει να αδειάζετε τακτικά
  •     Αφαιρέστε τα χαλιά από το μπάνιο γιατί απορροφούν το νερό. Ένα βρεγμένο χαλί ή μοκέτα θα κρατήσει υψηλά επίπεδα υγρασίας σε ένα μπάνιο ή ντους.

Πηγή: tospitakimou.gr