Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σαλάτα με ελιές, μανιτάρια και ντοματίνια

1 Δεκεμβρίου 2015

Σαλάτα με ελιές, μανιτάρια και ντοματίνια

SALATA-ANOIGMA-575x262

  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15′
  • Έτοιμο σε: 35′

Σιμόνη Καφίρη

Μια ενδιαφέρουσα ζεστή σαλάτα, ιδανική για τα χειμωνιάτικα καλέσματα. Ταιριάζει πολύ με φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμάκι για να βάζετε επάνω σε κάθε φέτα κουταλιές σαν ντιπ.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου
Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 250γρ. ελιές μαύρες, γλυκές (χωρίς κουκούτσι)
  • 100γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα (βασιλομανίταρα)
  • 250γρ. ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά και μετά τα σουρώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τρεις κουταλιές σούπας λάδι, ρίχνετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε λίγα λίγα, για μερικά λεπτά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις ελιές και το σκόρδο στο ίδιο λάδι που σοτάρατε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε τις ελιές ζεστές μαζί με τα μανιτάρια.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις ελιές, ανακατεύετε και τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού

Πηγή:  olivemagazine.gr