Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τα «κρεμαστά» σπίτια της αμερικανικής ακτογραμμής Ζωή στα «άκρα»: Δείτε σπίτια στο χείλος του γκρεμού από την κακοκαιρία στην Καλιφόρνια

2 Φεβρουαρίου 2016

Τα «κρεμαστά» σπίτια της αμερικανικής ακτογραμμής Ζωή στα «άκρα»: Δείτε σπίτια στο χείλος του γκρεμού από την κακοκαιρία στην Καλιφόρνια

ImagφγηγδφηφγeHandlerΣτο Χείλος Του Γκρεμού

 

Δεκάδες σπίτια, όπως θα παρατηρήσετε και στο βίντεο που ακολουθεί, «κρέμονται» από τις απόκρημνες πλαγιές της ακτογραμμής της Καλιφόρνια, λόγω διάβρωσης του εδάφους, με τις αρχές να δίνουν εντολή για την εκκένωσή τους. Βασικός υπαίτιος; Το φαινόμενο Ελ Νίνιο που έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην Καλιφόρνια.

Η ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» πολλές από τις περιοχές της αμερικανικής πολιτείας, με τις αρχές να προειδοποιούν τους πολίτες ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατολισθήσεων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά τη στάθμη των νερών του ωκεανού κατά μήκος όλης της πολιτείας, από τις ακτές του Σαν Ντιέγκο μέχρι τις ακτές του Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν, κι έτσι θα συνεχίσει να υφίσταται ο κίνδυνος πλημμυρών.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου πραγματικά είναι συγκλονιστικό, σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

twitsdf1

Όπως μεταδίδει το «Abc News», οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται τρομοκρατημένοι από το φαινόμενο, καθώς δεν γνωρίζουν πόσο ακόμη μπορεί τα σπίτια τους να είναι ασφαλή. Στο βίντεο φαίνεται ήδη ότι ορισμένες κατοικίες έχουν χάσει τις αυλές τους.

«Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα. Πραγματικά δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα κρατήσει αυτό, κάτι που μας τρομοκρατεί», δηλώνουν στα τοπικά μέσα οι κάτοικοι.

Πηγή: protothema.gr