Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σολομός με κρούστα τσαγιού

4 Φεβρουαρίου 2016

Σολομός με κρούστα τσαγιού

solomos153_b.limghandler-428x310Υλικά

(για 4 άτομα)

4 φιλέτα σολομού

2 πορτοκάλια ακέρωτα

2 κουταλιές αλεσμένα φύλλα τσαγιού (μαύρο ή Εarl grey)

4 κουταλάκια βούτυρο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Έπειτα, χτυπάτε στο μίξερ τα φύλλα του τσαγιού, 4 κουταλιές από τη φλούδα πορτοκαλιού που έχετε κρατήσει, αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε τα 3 κουταλάκια βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σολομό (με το κρέας προς τα κάτω) για περίπου 5΄. Γυρίζετε το σολομό και απλώνετε από πάνω το βούτυρο που έχει περισσέψει και ίσες ποσότητες από το μείγμα τσαγιού-πορτοκαλιού. Βάζετε σε κάθε φιλέτο 2 φέτες πορτοκάλι και τελειώνετε το ψήσιμο σε προθερμα­σμένο φούρνο.

Πηγή:ikypros.com