Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

To Λουξεμβούργο χρηματοδοτεί έρευνα για την εξόρυξη μεταλλευμάτων από αστεροειδείς

11 Φεβρουαρίου 2016

To Λουξεμβούργο χρηματοδοτεί έρευνα για την εξόρυξη μεταλλευμάτων από αστεροειδείς

B1759C0EF3FB2F79FCA847D3B2D246C3
Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου εκδήλωσε την πρόθεσή της να στηρίξει την έρευνα με στόχο την εξόρυξη μεταλλευμάτων από αστεροειδείς στο διάστημα.

Στόχος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου είναι να χρηματοδοτήσει την έρευνα που θα αφορούν στην ανάπτυξη τεχνολογιών που θα κάνουν πιθανή την εξόρυξη πολύτιμων μεταλλευμάτων. Μάλιστα, το Δουκάτο έχει μεριμνήσει να καταρτίσει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για να δώσει κίνητρο σε μεγάλες επιχειρήσεις να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη δραστηριότητα

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαίκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) Jean-Jacques Dordain που εκτελεί χρέη συμβούλου της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, είπε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η εξόρυξη μεταλλευμάτων στο διάστημα δεν ανήκει πλέον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας μια και οι βασικές τεχνολογίες προσεδάφισης και συλλογής πετρωμάτων από αστεροειδής έχουν δοκιμαστεί και πετύχει στη πράξη.

Ο Jean-Jacques Dordain προέτρεψε ευρωπαίους επιχειρηματίες να ασχοληθούν με τη διαστημική εξόρυξη και τους κάλεσε να ακολουθήσουν το παράδειγμα αμερικανικών εταιρειών που ασχολούνται ήδη με την αναζήτηση τρόπων αλλά και μέσων εκμετάλλευσης των αστεροειδών.

Ηδη η Deep Space Industries και η Planetary Resources, σχεδιάζουν σκάφη που θα εντοπίζουν και θα εκμεταλλεύονται αστεροειδής με αξιόλογο ορυκτό και μεταλλευτικό πλούτο.

Πηγή: skai.gr