Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το νησί που εξαφανίζεται και αναδύεται στην επιφάνεια μόνο μια φορά τον χρόνο!(PHOTOS &VIDEO)

12 Φεβρουαρίου 2016

Το νησί που εξαφανίζεται και αναδύεται στην επιφάνεια μόνο μια φορά τον χρόνο!(PHOTOS &VIDEO)

nisi_xelwna-e1454341124482_0Μοιάζει με χελώνα και οι ντόπιοι θεωρούν ότι μόλις εμφανίζεται, φέρνει μαζί του την άνοιξη 

Ένα μικρό νησί, που αναδύεται μόνο κάθε άνοιξη, από τον ποταμό Muodaoxi, στη νοτιοδυτική Κίνα, έχει εκτινάξει τον τουρισμό της περιοχής στα ύψη. Όταν είναι ξεκάθαρα ορατό, οι ντόπιοι μιλούν για την «άνοιξη της χελώνας που έρχεται από το νερό».

Η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται, γιατί το συγκεκριμένο νησί, μοιάζει καταπληκτικά με χελώνα. Στην Κίνα είναι ευοίωνο σημάδι και αντιπροσωπεύει τη μακροζωία

H αποκάλυψη του νησιού κάθε χρόνο, εξαρτάται αποκλειστικά από τη στάθμη του νερού

38050_nisi_xelwna-e1454341124482

Η «χελώνα» εμφανίζεται, μόνο όταν η στάθμη του νερού βρίσκεται μεταξύ 163 και 168 μέτρων. Ο ποταμός Muodaoxi, βρίσκεται μέσα στον ταμιευτήρα του φράγματος «Three Gorges Reservoir», το οποίο ελέγχει την στάθμη του νερού.nisi_xelwna_2-e1454341589725_0

Το φυσικό φαινόμενο, είναι πλέον τόσο γνωστό, που όταν πλησιάζει η εποχή, ο τουρισμός αυξάνεται ραγδαία. Ο κόσμος δεν χάνει την ευκαιρία να απαθανατίσει το «νησί – φαινόμενο», που αναδύεται μόνο μια φορά το χρόνο στην επιφάνεια.

Όταν θέλουν να μιλήσουν για τον ερχομό της άνοιξης, λένε: «Η χελώνα έρχεται» και συνήθως δεν απογοητεύει τον κόσμο. Φέρνει πάντα την άνοιξη!

Πηγές:travelstyle.gr –  onlycy.com