Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Όταν το παιδί φέρεται με αγένεια

26 Φεβρουαρίου 2016

Όταν το παιδί φέρεται με αγένεια

agenΚαι ξαφνικά το παιδί σας αρχίζει να λέει άσχημες κουβέντες ή να φέρεται άσχημα σε εσάς ή σε τρίτα πρόσωπα και σας έπιασε πανικός. Άραγε ποιες είναι οι σωστές μέθοδοι αντιμετώπισης της κατάστασης;


Βάλτε όρια από νωρίς:
Μην επιτρέψετε στο παιδί να φερθεί ούτε μια φορά με αγένεια σε εσάς ή σε τρίτους και να κάνετε τα στραβά μάτια. Είναι απαραίτητο να διδαχθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σεβασμού, είναι μη αποδεκτή.


Ελεγχόμενος αυθορμητισμός:
Καλό είναι να μεγαλώσετε ένα αυθόρμητο παιδί, όμως εξίσου καλό και σωστό είναι να μάθει ότι δεν μπορεί να μιλάει άσχημα στο όνομα του αυθορμητισμού!


Εξετάστε τους λόγους:
Μπορεί να μιλάμε για μια λάθος συμπεριφορά, όμως είναι καθήκον σας να ανακαλύψετε ποιοι άνθρωποι ή καταστάσεις «αναγκάζουν» το μικρό σας να βγαίνει εκτός ορίων. Κάνοντας αυτό, θα γίνει πιο εφικτή η διαχείριση της αγένειας που επιδεικνύει.


Αλλαγή ρόλων:
Βάλτε το παιδί νοερά στη θέση του αποδέκτη της συμπεριφοράς του για να καταλάβει πόσο άσχημο είναι το συναίσθημα. Κάπως έτσι, ενδέχεται να γίνει σταδιακά πιο προσεκτικό στη συμπεριφορά του.

Πηγή:  mother.gr