Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Hope Spot – Κέντρο Ελπίδας:Kοινωνικό κίνημα προσφοράς και στήριξης για θύματα trafficking και ενδοοικογενειακής βίας.

29 Φεβρουαρίου 2016

Hope Spot – Κέντρο Ελπίδας:Kοινωνικό κίνημα προσφοράς και στήριξης για θύματα trafficking και ενδοοικογενειακής βίας.

HopeSpotnmcbnm2

Το Κέντρο Ελπίδας είναι µια αστική µη κερδοσκοπική εταιρία που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη για τη στήριξη και ενίσχυση ανθρώπων σε απέλπιδες καταστάσεις. Γεννήθηκε µέσα από τον προβληµατισµό και την αναζήτηση µιας οµάδας νέων, και νέων στην καρδιά, µε µοναδικό σκοπό:

Να δώσει ελπίδα µέσα σε καταστάσεις απελπισίας.

Τα στατιστικά:

Λόγω της πρόσφατης οικονοµικής κρίσης στην Ελλάδα, µπορούµε να δούµε από πρώτο χέρι το καταστροφικό αποτέλεσµα της φτώχειας στον τρόπο σκέψης και στις ζωές οικογενειών και παιδιών. Φαίνεται ότι ο ρατσισµός, η εκµετάλλευση των αδύναµων, και η βία, θεωρούνται πλέον δικαιολογηµένες αντιδράσεις προκειµένου να επιβιώσει κανείς, µέσα σ’ αυτό το κλίµα θυµού, απελπισίας, και έλλειψης ευκαιριών.

  • Εμπορία ανθρώπων: Η Ελλάδα, ως κύρια χώρα διέλευσης και προορισµού για θύµατα εµπορίας, ονοµάζεται “πόρτα για το εµπόριο ανθρώπων στην Ευρώπη”. Εκτιµάται ότι 20.000 κορίτσια και γυναίκες από τη Νιγηρία, Ρωσία και τις χώρες των Βαλκανίων, παραµένουν εγκλωβισµένες σε σεξουαλική εκµετάλλευση στη χώρα µας, ενώ εξίσου µεγάλος εκτιµάται ο αριθµός των παιδιών που αναγκάζονται σε καταναγκαστική εργασία.
  • Βία  κατά  των  γυναικών  και  παιδιών:  Σε πάνω από 10.000 ανέρχονται οι κλήσεις για περιστατικά κακοποίησης που δέχτηκε µέσα στα τελευταία δύο χρόνια η Γραµµή 15900.
  • Βία στη νεολαία: Σύµφωνα µε τη Γενική Γραµµατεία Νέας Γενιάς, το 60,1 % των µαθητών στην Ελλάδα, δηλώνει ότι παρατηρεί φαινόµενα σχολικής βίας, στην τάξη του, και γενικά στο σχολικό περιβάλλον του.inb,cbn,vbm,nm.dex

Πώς λειτουργεί το Κέντρο Ελπίδας

  1. Ξενώνας Φιλοξενίας

Το Κέντρο Ελπίδας στέκεται ενάντια στη βία, δίνοντας έµφαση στην παροχή βοήθειας σε γυναίκες θύµατα τράφικινγκ και κακοποίησης. Για το λόγο αυτό, διαθέτουµε διαµορφωµένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί ως ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας για γυναίκες και παιδιά, θύµατα εµπορίας ανθρώπων και ενδοοικογενειακής βίας, σε συνεργασία µε τον Δήµο Θεσσαλονίκης.

  1. Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Εξορμήσεων

Eίναι αδύνατο να υπερεκτιµήσει κανείς την αξία της ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης σε κάθε προσπάθεια για κοινωνική αλλαγή. Για το λόγο αυτό, διοργανώνουµε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για παιδιά και νέους, κάνουµε ενηµερωτικές παρουσιάσεις σε µαθητές σχολείων, καθώς και εξορµήσεις για διανοµή φαγητού ή ρούχων.

  1. Συνεργασίες

Με στόχο µας την αποτελεσµατικότερη αρωγή θυµάτων και ανθρώπων σε ανάγκη, ενώνουµε τα χέρια µας µε οργανώσεις και φορείς του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα για την παροχή βοήθειας και την ενηµέρωση της κοινής γνώµης για κοινωνικά ζητήµατα.

Εγκαταστάσεις και υποστηρικτές

Το µεγαλύτερο µέρος του έργου µας στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και ευαισθησία. Ανάµεσα στους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες και τη βοήθειά τους εθελοντικά, βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, γραφίστες, καλλιτέχνες, αλλά και µαθητές και φοιτητές. Η κύρια πηγή χρηµατοδότησής µας είναι οι δωρεές και η γενναιόδωρη προσφορά φίλων και υποστηρικτών του Κέντρου Ελπίδας. Η έδρα της εταιρίας στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη, και διαθέτει γραφεία, αποθηκευτικά δωµάτια και αίθουσα διαλέξεων και εκδηλώσεων.

logo high resolution 3

Στοιχεία επικοινωνίας:

Δωδεκανήσου 22, 546 26 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 620 785, 2310 473 010, e-mail: info@hopespot.gr    www.hopespot.gr