Πολυμέσα - Multimedia

Στο Αυγόρου η εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας

29 Μαρτίου 2016

Στο Αυγόρου η εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας

Στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, μεταφέρθηκε για προσκύνημα η ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, δεκάδες κάτοικοι του Αυγόρου υποδέχτηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία του χωριού, την ιερή εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας. Αποτελεί πιστό αντίγραφο του ομώνυμου εκκλησιαστικού θησαυρού που βρίσκεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους και φυλάσσεται στο παρεκκλήσι της Υπεραγίας Θεοτόκου, το οποίο ανεγέρθηκε στον περίβολο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία.

Πλήθος πιστών, εκπρόσωποι των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη οργανωμένων συνόλων του Αυγόρου πορεύτηκαν μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και συνόδευσαν τη θαυματουργή εικόνα, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Μέχρι την ημέρα αναχώρησης της εικόνας, θα τελείται καθημερινά το απόγευμα ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας Παντάνασσας.

 

Πηγή: ant1iwo.com