Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κυκλοφορία: ” Η Κεχαριτωμένη” Λόγοι στις θεομητορικές εορτές Συμεών Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης

1 Απριλίου 2016

Κυκλοφορία: ” Η Κεχαριτωμένη” Λόγοι στις θεομητορικές εορτές Συμεών Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης

 

indςρτυερτυθετθυex

Το πρόσωπο που τιμά η Εκκλησία μας περισσότερο μετά τον Θεάνθρωπο Κύριο, τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, είναι η Υπεραγία Θεοτόκος. Στη συνείδησή της- την πίστη και την λατρεία της- η Παναγία είναι τιμιωτέρα ακόμη και αυτών των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα των Σεραφείμ.

Είναι απεριόριστος ο σεβασμός, η τιμή, η αγάπη και η αφοσίωση που τρέφουμε οι ορθόδοξοι χριστιανοί προς την Παρθένο Μαρία. Μετά από τον Κύριο Ιησού , είναι εκείνη που κατέχει την κεντρικότερη θέση στην εκκλησιαστική λατρεία και την ατομική προσευχή μας. Οι συντομότατες προσευχές, που οι πιστοί απευθύνουμε προς την Θεοτόκο, «Υπεραγία Θεοτόκε», «πρέσβευε υπέρ υμών» ή «σώσον ημάς», ακούγονται αναρίθμητες φορές σε κάθε λατρευτική σύναξη.

Η επίκληση «Παναγία μου!», που αυθόρμητα αναπηδά από τα χείλη μας κάθε ώρα και κάθε στιγμή –ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες– διαδηλώνει τη βαθιά εμπιστοσύνη και την ακλόνητη πεποίθηση της πνευματικής παρουσίας της στη ζωή μας.

Ο συγγραφέας

 

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών Κούτσας γεννήθηκε το 1945 στην Πτερούντα Λέσβου. Το 1968 απεφοίτησε από τη θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1981 έως και το 1984 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και στο Στρασβούργο ως υπότροφος της γαλλικής κυβέρνησης. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ειδικευμένος στην Πατρολογία και στη Βυζαντινή θεολογία.
Το 1973 διορίσθηκε τακτικός ιεροκήρυξ και υπηρέτησε στις Ι. Μητροπόλεις Αττικής (1973-74), Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης καθώς και Νέας Σμύρνης(1979-2002).

Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει μεταφράσεις και επιμεληθεί διάφορα θεολογικά και λειτουργικά βιβλία.

Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης εξελέγη τον Οκτώβριο του 2002.

ΣΥΜΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ

 

ΛΟΓΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

ΣΧΗΜΑ 14 Χ 21 – ΣΕΛ. 320 – ΤΙΜΗ: 13 €

ISBN: 978-960-9550-71-0

 

Εκδόσεις εν πλω

Βιβλιοπωλείο

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο Atrium, Αθήνα

E: info@enploeditions.gr, Τ: 211 11 98 900-901

http://www.enploeditions.gr/ , http://www.facebook.com/enploeditions.gr