Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Οι πιο φθηνές πόλεις για ένα τριήμερο στην Ευρώπη

4 Απριλίου 2016

Οι πιο φθηνές πόλεις για ένα τριήμερο στην Ευρώπη

Warsaw Old Town: The historic centre of Warsaw, inscribed on the UNESCO World Heritage List, is a lively place full of galleries, cafés and restaurants. It is located only 15 minutes from Hilton Warsaw.Ανάμεσα στις 10 πρώτες και η Αθήνα – Πιο οικονομικός προορισμός είναι η Βαρσοβία

Στις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης θα μπορέσετε να κάνετε σύντομες οικονομικές διακοπές, φέτος την Άνοιξη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και μια ελληνική πόλη.

 

Σύμφωνα με σχετική ετήσια έκθεση του Post Office, που συμπεριλαμβάνει στοιχεία από 35 hot spots της Ευρώπης -συγκρίνοντας την τιμή των δύο διανυκτερεύσεων σε καταλύματα τριών αστέρων και το κόστος του φαγητού- των ποτών και των εισιτηρίων σε αξιοθέατα, οι πιο φθηνές ευρωπαϊκές πόλεις για σύντομη απόδραση βρίσκονται -ως επί το πλείστον- στο ανατολικό της τμήμα.

Ανάμεσα στις 10 πρώτες και η Αθήνα, που έλαβε την 10η θέση στον κατάλογο.

Πιο οικονομικός προορισμός είναι η Βαρσοβία, με το Σαββατοκύριακο να κοστίζει γύρω στα 145 ευρώ. Ακολουθούν η Λιθουανία με κόστος 147 ευρώ και η Βουδαπέστη με την Ουγγαρία, με κόστος 157 ευρώ.

Η Μόσχα κατετάγη ένατη, καθώς το ρούβλι ήταν ένα από τα δύο νομισμάτα στην έρευνα που έχει σημειώσει πτωτική πορεία. Το άλλο ήταν η νορβηγική κορόνα.

Άνοδος τιμών παρατηρείται στην  Βαρκελώνη, σε ποσοστό 15 %, στη Βιέννη, κατά 17,2 % και στη Βενετία 17,5 %. Ενώ, η Στοκχόλμη ήταν η πιο ακριβή πόλη για ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, το οποίο κοστίζει 416.16 ευρώ.

Η ιστοσελίδα του Post Office διαπίστωσε ότι Άμστερνταμ, Ρώμη και η Βαρκελώνη είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις ταξιδιωτών.

Οι πιο οικονομικές πόλεις για ένα τριήμερο στην Ευρώπη

1. Βαρσοβία

2. Βίλνιους, Λιθουανία

3. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

4. Ρίγα, Λεττονία

5. Κρακοβία, Πολωνία

6. Λισαβόνα, Πορτογαλία

7. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

8. Πράγα, Τσεχία

9. Μόσχα, Ρωσία

10. Αθήνα, Ελλάδα

Πηγή:travelstyle