Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το αφεντικό σου παρακολουθεί το κινητό σου; Τώρα μπορείς να μάθεις!

10 Απριλίου 2016

Το αφεντικό σου παρακολουθεί το κινητό σου; Τώρα μπορείς να μάθεις!

Photo: Independent

Photo: Independent

Αφροδίτη Πρέβεζα

Σε κανέναν δεν αρέσει να παρακολουθούν το κινητό του. Όμως ορισμένες εταιρείες που έχουν δει ότι η κατάσταση με τα κινητά στο γραφείο κάνει τους υπαλλήλους αντιπαραγωγικούς προχωρούν σ’ αυτό το σκληρό μέτρο: της παρακολούθησης του κινητού.

Σ’ άλλες περιπτώσεις φυσικά, η εταιρεία μπορεί να το κάνει για να έχει τον έλεγχο του τί πληροφορίες δίνονται για τις εργασίες της σε τρίτους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο πως με την νέα ενημέρωση του iOS 9.3, θα μπορείς να ξέρεις εάν το αφεντικό σου παρακολουθεί το iPhone σου.

Πώς θα γίνεται αυτό;

Απλά θα σου έρχεται ένα μήνυμα που θα λέει ότι το κινητό σου παρακολουθείται από την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι. Το μήνυμα θα είναι τόσο εμφανές που δεν θα μπορείς να το αγνοήσεις: Θα εμφανίζεται ακόμα και στην οθόνη του κλειδώματος.

Photo: Independent

Photo: Independent

 

Σημειώνεται πως δεν είναι ακόμα σαφές εάν το μήνυμα θα εμφανίζεται για όλους τους τύπους παρακολούθησης.

Για να είμαστε ξεκάθαροι όμως: Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις την παρακολούθηση ή να αυξήσεις την προστασία των δεδομένων του κινητού. Αλλά από το να μην το ξέρεις, δεν προτιμάς έστω και την πικρή αλήθεια;

Πηγή: ipop.gr