Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εξοικονόμησε χρήματα αλλάζοντας συνήθειες στο μπάνιο σου

11 Απριλίου 2016

Εξοικονόμησε χρήματα αλλάζοντας συνήθειες στο μπάνιο σου

xrhmata-ipop.gr_Σταυρούλα Πεταλιού

Μαζεύεις με πολύ κόπο τα χρήματα σου για να μπορέσεις να φύγεις έστω λίγες μέρες διακοπές. Το ξέρουμε δε θα ταξιδεψεις σε κανένα in προορισμό, στο εξοχικό των γονιών σου στο Λουτράκι θα πας αλλά και πάλι δε μπορείς να πας με το πορτοφόλι άδειο. Τώρα, λοιπόν, που σου έμειναν μόνο λίγες μέρες ακόμα δεν σταματάς την οικονομία που κάνεις. Σου έχουμε, όμως, και άλλες έξτρα συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις και το χειμώνα θα μπορέσεις να κινηθείς πιο άνετα και να ψωνίσεις εκείνο το φουτεράκι που επιθυμείς από πέρυσι.
Tips για να εξοικονομήσεις χρήματα!

Βάλε το πλυντήριο σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες και σε προγράμματα που σου επιτρέπουν να αναμειγνύεις περισσότερα χρώματα ρούχων.
Μην πλένεσαι με αφρόλουτρο αλλά με σαπούνι. Διαρκεί περισσότερο, είναι ασύγκριτα φθηνότερο και δεν θα δεις καμία απολύτως διαφορά στην επιδερμίδα σου. Τα σαπούνια νέας γενιάς που κυκλοφορούν ενυδατώνουν και δεν ξεραίνουν την επιδερμίδα.
Άλλαξε το καζανάκι σου. Αγόρασε ένα νέας τεχνολογίας καζανάκι το οποίο έχει δύο κουμπιά επιλογής. Έτσι, εσύ θα διαλέγεις πότε θα το πατήσεις ολόκληρο ή πότε θα το πατήσεις μισό και θα απελευθερώσει μικρότερη ποσότητα νερού.
Αγοράσε «τηλέφωνα» ντους που εξοικονομούν νερό και ειδικά φίλτρα εξοικονόμησης για τις βρύσες. Η λειτουργία τους βασίζεται σε μία απλή αρχή: μέσα από ειδικά ανοίγματα, το νερό αναμειγνύεται με αέρα ώστε να αυξηθεί η ταχύτητά του και να δίνει την αίσθηση ότι ρέει στην ίδια ποσότητα, όπως και από ένα κανονικό ντους, παρ’ όλο που μειώνεται η κατανάλωση κατά 40% τουλάχιστον.
Την ώρα που πλένεις τα δόντια ή το πρόσωπο σου βάλε από κάτω μία λεκάνη και χρησιμοποίησε το νερό για τη λεκάνη σου!

 

Πηγή: ipop.gr