Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κύπρου Χρυσόστομος: Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα λυθεί το Κυπριακό· οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα

11 Απριλίου 2016

Κύπρου Χρυσόστομος: Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα λυθεί το Κυπριακό· οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα

Κύπρου Χρυσόστομος- Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα λυθεί το Κυπριακό - Οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα
Την εκτίμηση ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι θα φθάσουμε στο τέλος και θα λυθεί το εθνικό ζήτημα (Κυπριακό) όπως επιθυμεί και ο λαός, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.
Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του είπε πως «δυστυχώς οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα για αυτό ποτέ δεν πίστεψα ότι μπορούμε να φθάσουμε στο τέλος». Πρόσθεσε επίσης, πως ο κυπριακός λαός σίγουρα θέλει λύση, αλλά λύση, όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, συνέχισε, η Άγκυρα επιθυμεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ωστόσο πως «τέτοιο χατίρι δεν θα τους κάνουμε».

Αν θέλουν είπε, κρατική υπόσταση και να μην είναι ψευδοκράτος πρέπει να αποφασίσουν να κάνουμε ένα κράτος σωστό για να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και Έλληνες και Τούρκους.

Αν δεν έρθουν σε αυτό το σημείο οι Τουρκοκύπριοι και ιδιαίτερα η Άγκυρα το κράτος θα είναι ψευδοκράτος και η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι Κυπριακή Δημοκρατία, συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφερόμενος στην οικονομία, εξέφρασε αισιοδοξία, λέγοντας πως πάντοτε ήταν πολύ θετικός γιατί πάντοτε πίστευε στην δυναμική του λαού.

Εκτίμησε επίσης πως η Κυβέρνηση έκανε εκείνο που μπορούσε να κάνει αλλά η ουσία είναι η εργατικότητα του λαού. «Όπως έγινε το θαύμα του 1974 έτσι θα ξαναγίνει και τώρα και όλα θα πάνε καλά», κατέληξε.

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr