Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

“Πατέρας και κόρη”: Η βραβευμένη με Οscar animation ταινία μικρού μήκους (Video)

16 Απριλίου 2016

“Πατέρας και κόρη”: Η βραβευμένη με Οscar animation ταινία μικρού μήκους (Video)

Μια από τις πιο όμορφες ταινίες μικρού μήκους που έχετε δει. Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σ ένα κορίτσι και τον πατέρα της. Η ιστορία είναι συγκινητική, και η μουσική καταπληκτική. Για να μην αναφέρουμε την κίνηση, η οποία είναι τόσο όμορφη.

Αυτή η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων ήταν η νικήτρια των Όσκαρ του 2000. Κέρδισε επίσης πάνω από 20 βραβεία και θεωρείται η πιο επιτυχημένη από την σειρά των έργων του σκηνοθέτη Michael Dudok De Wit.

Ένας πατέρας αποχαιρετά τη μικρή του κόρη και φεύγει. Καθώς τα ολλανδικά τοπία ζουν μέσα στις εποχές τους, παρατηρούμε το κορίτσι να ζει μέσα σ αυτά. Μεγαλώνει, γίνεται μια νεαρή γυναίκα, αποκτά μια οικογένεια και τα χρόνια περνούν, αλλά πάντα μέσα της υπάρχει μια βαθιά λαχτάρα για τον πατέρα της.

Η ιστορία μπορεί να θεωρηθεί σαν μια μεταφορά. Ο πατέρας που φεύγει σε μια βάρκα σημαίνει ότι πεθαίνει και οι εικόνες της κόρης που προσμένει να ‘ρθει πίσω σημαίνουν ότι πάντα τον σκεφτόταν για όλη τη ζωή της. Προς το τέλος, όταν η πλέον ηλικιωμένη κόρη αρχίζει να περπατά μέσα από την κατάφυτη, στερεμένη πια κοίτη, υπονοεί ότι πέθανε και ταξιδεύει στη μετά θάνατον ζωή για να δει τον πατέρα της για μια ακόμη φορά…

Πηγή: yolife.gr