Γενικά Θέματα

Ιδού ο πρώτος… ξύλινος ουρανοξύστης στον κόσμο (VIDEO)

20 Απριλίου 2016

Ιδού ο πρώτος… ξύλινος ουρανοξύστης στον κόσμο (VIDEO)

ImageδφηησδφγξσφγκδγηHandler.ashxΜε το Λονδίνο να βρίσκεται σε οργασμό δραστηριότητας σε ότι αφορά την κατασκευή νέων κτιρίων και νέων υποδομών σε μεγάλα κομμάτια της πόλης, η είδηση της πρότασης για την κατασκευή ουρανοξύστη από ξύλο κάθε άλλο παρά ξένη ακούγεται στα αυτιά τον Λονδρέζων αυτή την εποχή.

Πρόκειται για την πρόταση μιας ομάδας αρχιτεκτόνων από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, οι οποίοι σχεδίασαν μία ξύλινη σούπερ κατασκευή, με 80 πατώματα και ύψος που φθάνει στα 300 μέτρα.

Η επιλογή του ξύλου για την κατασκευή του έχει να κάνει με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ανανεώσιμο, κοστίζει λιγότερο, βελτιώνει τους χρόνους κατασκευής και μειώνει το συνολικό βάρος του κτιρίου.

«Η πρότασή μας» λέει ο υπεύθυνος του σχεδίου, «είναι μια προσπάθεια να ανοίξουμε νέους δρόμους στην κατασκευή κτιρίων του 21ου αιώνα».

Το κτίριο θα μπορεί να έχει 1.000 περίπου διαμερίσματα, και χάρη στο ξύλο, δημιουργεί ένα πιο ευχάριστο, άνετο και  κοινωνικό περιβάλλον που αλλάζει τα πάντα στην αστική κατοικία.

Όπως είπαν οι σχεδιαστές η ξυλεία είναι ένα πολύ φιλικό για τον άνθρωπο υλικό, και μπορεί να ταιριάξει άνετα σε πολύ υψηλά κτίρια αντί για τον χάλυβα ή το σκυρόδεμα. Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα τόσο ψηλό κτίριο σε τέτοια κλίμακα και αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν.

«Είμαστε στην αρχή μιας καινούργιας εποχής για την κατασκευή κτιρίων αυτού του μεγέθους. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τελικά θα καταφέρουμε να το φτιάξουμε με βάση τα αρχικά σχέδια» δηλώνουν οι εμπνευστές αυτού του ξύλινου (και ας ελπίσουμε ουδόλως… χάρτινου) πύργου.

 Πηγή:pronews.gr