Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

«Η Αρρώστια της Νιότης» από τον Δημήτρη Λάλο στην Ακαδημία Πλάτωνος

22 Απριλίου 2016

«Η Αρρώστια της Νιότης» από τον Δημήτρη Λάλο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Δημήτρης Λάλος

Δημήτρης Λάλος

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης θα παρουσιάσει από 22 Μαΐου το ψυχογράφημα του Φέρντιναντ Μπρούκνερ.

Μετά την επιτυχημένη «Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανέβασε τη φετινή θεατρική σεζόν στην Ακαδημία Πλάτωνος –η αυλαία της πέφτει και λίγο πριν αναλάβει ένα ακόμη έργο του συγγραφέα, τον «Δράκο», ο Δημήτρης Λάλος κάνει μια στάση στην προναζιστική εποχή του Αυστριακού Φέρντιναντ Μπρούκνερ, βυθομετρώντας την ψυχολογία μιας νεολαίας που βρίσκεται σε κρίση. Θα παρουσιάσει από 22 Μαΐου στη Μικρή Σκηνή της Ακαδημίας το ψυχογράφημα «Η Αρρώστια της Νιότης», σε μετάφραση και σκηνοθεσία δική του. Μαζί του θα έχει την ομάδα ηθοποιών της «Στέλλας»: Ξένια Αλεξίου, Τάσο Δεδε, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κρίστελ Καπερώνη, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργο Τριανταφυλλίδη και Ουσικ Χανικιαν.
Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος: «Γραμμένο το 1926, είναι ένα αντιφασιστικό έργο που φαντάζει ποιο επίκαιρο από πότε στις μέρες μας. Παρακολουθεί μια ομάδα νέων, φοιτητές ιατρικής, που με όλοι την υπεροψία και την απόγνωση τους προετοιμάζουν άθελα τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας. Οι χαρακτήρες ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και την παράνοια, τις σπουδές και τα πειράματα φωτίζουν σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου που θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Η Παζολινικη ατμόσφαιρα του κειμένου μάς κάνει να αναρωτηθούμε πραγματικά πόσο μακριά μπορεί να βρισκόμαστε από μια εποχή σκληρότητας και απανθρωπισμού…».
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λάλος παίζει αυτή την περίοδο στον «Ορέστη» της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, που παρουσιάζεται στο «Χώρος».

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή: tospirto.net