Γενικά Θέματα

Τι να κάνετε όταν κινδυνεύει η θέση σας στη δουλειά σας

2 Μαΐου 2016

Τι να κάνετε όταν κινδυνεύει η θέση σας στη δουλειά σας

douleia
5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τη δουλειά σας ή την ψυχική σας κατάσταση

Φυσικά, ο περισσότερος κόσμος τρομάζει στην ιδέα και μόνο της απόλυσης του, όμως δυστυχώς πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει συχνά και σε όλους τους ανθρώπους.

Όμως, σε περίπτωση που είστε σε επαγρύπνηση θα μπορέσετε να προσέξετε αν το αφεντικό σας σας δείχνει οποιαδήποτε σημάδια που μαρτυρούν το τέλος της εργασιακής σας πορείας και θα έτσι θα έχετε μια ευκαιρία, για να αλλάξετε αυτήν την κατάσταση.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε 5 πράγματα που θα ήταν καλό να κάνετε σε περίπτωση που βρεθείτε στην παραπάνω θέση και θέλετε να αποφύγετε τα δυσάρεστα.
1. Μην πανικοβάλλεστε

Αποφύγετε να θίξετε το θέμα σε συναδέλφους σας και μιλήστε απευθείας στο αφεντικό σας, ώστε να σας ενημερώσει για την απόδοση σας.

2. Ζητήστε από τον εργοδότη σας να κάνετε μια κουβέντα σε ουδέτερο πλαίσιο

Φαίνεται πως αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να μάθετε τι κάνετε λάθος και τι πρέπει να αλλάξετε στη δουλειά σας. Επιπλέον να θυμάστε πως πρέπει να έχετε ανοιχτή σκέψη, αλλά και να δείξετε το πόσο ενδιαφέρεστε για την εταιρεία.

3. Ζητήστε από τον εργοδότη σας την ειλικρινή του άποψη για την δουλειά σας

Η αλήθεια είναι ο καλύτερος σύμβουλος, οπότε ακόμα και αν δεν σας αρέσουν όσα ακούσετε, κρατήστε αυτά που πρέπει να αλλάξετε για να βελτιωθείτε στη δουλειά σας.

4. Μην εμπιστευτείτε απόλυτα όλα όσα θα ακούσετε από τον εργοδότη σας

Φυσικά και μια συζήτηση με το αφεντικό σας σε περίπτωση απόλυσης σας είναι απαραίτητη, όμως να έχετε κατά νου ότι ίσως κάποια από αυτά που θα σας πει δεν είναι αλήθεια, για αυτό αποφύγετε τις μεγάλες προσδοκίες και την απόλυτη εμπιστοσύνη.
5. Κάντε όσο καλύτερα μπορείτε τη δουλειά σας

Κοιτάξτε να κάνετε αυτό που πρέπει σωστά και να μην αποσπάστε από το άγχος και τον φόβο της αποτυχίας. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό.
Πηγές: e-radio.gr  – ikypros.com