Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Έτοιμα κομμένα τυριά στο supermarket

3 Μαΐου 2016

Έτοιμα κομμένα τυριά στο supermarket

p1adnkci1hhju1k6h12ld183f1tcaj_900Δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι αλλά εγώ βλέπω συχνά ανθρώπους που για να αποφύγουν την ουρά στο τμήμα τυριών ενός supermarket επιλέγουν την εύκολη λύση των (προ)κομμένων.

Πρόκειται για αυτά τα τυριά που κόβουν τα supermarketsσε μερίδες και τα διαθέτουν σε πλαστική συσκευασία ή σακούλα σε ειδικό ψυγείο. Για την ποιότητα αυτών των τυριών δεν ξέρω και δεν μπορώ να αναφερθώ με γενικότητες. Αυτό όμως για το οποίο είμαι σίγουρος είναι πως το τυρί δεν αγαπά το πλαστικό.

Ως ζωντανός οργανισμός το τυρί αναπνέει, εκλύοντας [οσμές, αμμωνία, κ.ά.] και απορροφώντας [γεύσεις, οσμές, χημικά]. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το πλαστικό καθώς από το υλικό αυτό απορροφά χημικά που δεν είναι κατάλληλα για την υγεία μας. Επίσης δεν θα πρέπει να είναι ερμητικά κλεισμένο για να μπορεί να αποβάλλεται η αμμωνία και να μην μυρίζει.

Εάν λοιπόν χρειαστεί να αγοράσετε τυρί σε πλαστική συσκευασία ή σακουλάκι καλό θα είναι, επιστρέφοντας στο σπίτι, να το τοποθετήσετε είτε σε γυάλινο σκεύος, είτε ακόμη καλύτερα να το τυλίξετε με κερωμένο χαρτί, όχι πολύ σφιχτά, και μετά με μεμβράνη και να το βάλετε στο ψυγείο.

Χάρης Τζαννής,

Πηγή:Fnl-guide.com