Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft περιγράφει τις φωτογραφίες σας!

19 Μαΐου 2016

Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft περιγράφει τις φωτογραφίες σας!

Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε μια καινούρια online εφαρμογή, το CaptionBot που προσπαθεί να καταλάβει το περιεχόμενο των φωτογραφιών σας και να γράψει λεζάντες γι΄ αυτές!

b8ywdnev5u7fsnndpd0u-700x396

 

Και αν και δεν το περιμέναμε, είναι εκπληκτικά εντυπωσιακό! Μπορείτε απλά να φορτώσετε μια εικόνα στο CaptionBot και θα σας επιστραφεί με περιγραφή για εσάς. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft κρατάει τις φωτογραφίες για να μαθαίνει από αυτές αν και λέει ότι δεν κρατάει καμιά προσωπική πληροφορία). Τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες:

 

Φυσικά δεν είναι το πρώτο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης που προσπαθεί να γράψει λεζάντες. Πριν από λίγα χρόνια η Google ανακοίνωσε ότι είχε γράψει μια εντυπωσιακή σειρά αλγορίθμων που έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αυτό που προσφέρει η Microsoft δουλεύει περίπου με τον ίδιο τρόπο. Συνδυάζει δυο νευρωνικά δίκτυα. Το ένα ασχολείται με την αναγνώριση της εικόνας και το άλλο με την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας. Με τη μελέτη αρκετών εικόνων που είχαν περιγραφή, το λογισμικό επεξεργάζεται πως να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά της εικόνας με τις ανθρώπινες περιγραφές του τι δείχνουν  και στη συνέχεια αναπαράγει αυτό όταν παρουσιάζεται σε νέες εικόνες.

1600-1

Facebook: Τεχνητή Νοημοσύνη για τυφλούς χρήστες!

qmehyq7rssourraj0au1-700x389

Φυσικά δεν λειτουργεί πάντα σωστά και κάνει λάθη όταν πρόκειται για πιο αφηρημένες εικόνες όπως στην παρακάτω φωτογραφία αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό. Το CaptionBot έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εφαρμογών που έχει δημιουργήσει η ερευνητική ομάδα της Microsoft και κάνουν πράγματα όπως να μαντεύουν την ηλικία σας ή το συναίσθημα σας μόνο από μια φωτογραφία. Δοκιμάστε κι εσείς και δείτε αν θα το πετύχει εδώ

Πηγή:  .secnews.gr