Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Απίστευτο βίντεο: Δείτε από κοντά την τρομακτική δύναμη ενός κυκλώνα

22 Μαΐου 2016

Απίστευτο βίντεο: Δείτε από κοντά την τρομακτική δύναμη ενός κυκλώνα

hqευθετυιdefault_5

Βάζουν την ζωή του σε κίνδυνο

Ένας τεράστιος κυκλώνας στο Κολοράντο καταγράφεται σε κάμερα από μία παρέα τρελών που πλησιάζει απίστευτα κοντά

Είναι ένα από τα πιο παλαβά και πιο επικίνδυνα σπορ στην Αμερική, με αρκετούς φίλους που ρισκάρουν την ζωή και την ακεραιότητά τους για να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο αντικείμενο του πόθου τους: τους κυκλώνες. Οι «κυνηγοί καταιγίδων» είναι γνωστές παρουσίες στις ΗΠΑ, όπου σε αρκετές Πολιτείες (ιδίως στα Μεσοδυτικά) ριψοκινδυνεύουν για να καταγράψουν αυτά τα τρομερά φαινόμενα της φύσης.

 

Αυτό συμβαίνει και στο βίντεο που παραθέτουμε, όπου μία παρέα φίλων ακολουθεί έναν πραγματικά εντυπωσιακό, τεραστίων διαστάσεων κυκλώνα που παρασέρνει ότι βρει στον διάβα του. Όπως βλέπουμε το φαινόμενο εκτυλίσσεται με ασύλληπτη ταχύτητα, απαιτώντας από τους κυνηγούς των καταιγίδων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να στραφούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να επιστρέψουν σώοι και με γεμάτες τις κάρτες μνήμης στις βιντεοκάμερές τους. Κάτι που μας επιτρέπει και σ’ εμάς να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το μοναδικό σε ένταση και άγρια ομορφιά φυσικό φαινόμενο.

Πηγή:protothema.gr