Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πλιγούρι

27 Μαΐου 2016

Πλιγούρι

recipe_main_akis_petretzikis_pligouriΣυστατικά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 2 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα νερό ή 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα πλιγούρι.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάροντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα και να αρωματιστεί.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε μέσα τα μυρωδικά μας, 1 κούπα νερό ή ζωμό λαχανικών, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.
  • Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να κάνει φουσκάλες, σκεπάζουμε με ένα καπάκι αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  • Μετά από 10 λεπτά το πλιγούρι μας είναι έτοιμο.
  • Ξεσκεπάζουμε και σερβίρουμε ζεστό με φρέσκα υλικά τις αρεσκείας μας.
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
  • Αυτός είναι σίγουρα ο πιο αρωματικός και νόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε το πλιγούρι σας!

Πηγή:akispetretzikis.com