Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

«Αγαμέμνων» από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στο Πεκίνο

1 Ιουνίου 2016

«Αγαμέμνων» από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στο Πεκίνο

Θεόδωρος Τερζόπουλος [ © Πάρις Ταβιτιάν ]

Θεόδωρος Τερζόπουλος [ © Πάρις Ταβιτιάν ]

Ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης θα παρουσιάσει από 1η Ιουνίου την αισχύλεια τραγωδία στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ταξιδεύει από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη χωρίς ανάσα, θα μπορούσε να πει κανείς για τον πολυπράγμονα και πάντα εν κινήσει Θεόδωρο Τερζόπουλο. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου Άττις βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Πεκίνο και σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την πρεμιέρα του «Αγαμέμνονα». Η αισχύλεια τραγωδία θα ανοίξει αυλαία την επόμενη Τετάρτη, 1η Ιουνίου και αποτελεί συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου του Πεκίνου και της Κεντρικής Ακαδημίας Θεάτρου της κινεζικής πρωτεύουσας.

Θεόδωρος Τερζόπουλος [ © Πάρις Ταβιτιάν ]

Θεόδωρος Τερζόπουλος [ © Πάρις Ταβιτιάν ]


Σημειώνεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και η κινεζική έκδοση του βιβλίου «Η Επιστροφή του Διόνυσου- Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου». Άλλωστε, εδώ και 30 χρόνια, ο Τερζόπουλος σκηνοθετεί και περιοδεύει με το Άττις στην Κίνα, διευθύνει εργαστήρια, είναι επίτιμος καθηγητής στην Κεντρική Ακαδημία του Πεκίνου, έχει τιμηθεί με επτά εθνικά βραβεία για τις παραστάσεις «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Αντιγόνη» με Κινέζους συντελεστές, ενώ βιβλία πάνω στη δουλειά του έχουν εκδοθεί στα κινέζικα.
Υπενθυμίζουμε ότι τη νέα θεατρική σεζόν θα παρουσιάσει στη σκηνή του Άττις, το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο του τριπτύχου, που ξεκίνησε με το «Alarme» και συνεχίστηκε με το «Amor», το έργο «Ανκόρ», βασισμένο σε κείμενο του Θωμά Τσαλαπάτη, με τους Σοφία Χιλλ και Αντώνη Μυριαγκό να πρωταγωνιστούν. Η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τις 25 Νοεμβρίου 2016.

main_13221020_972619442855989_6879475838644159403_n

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή:  tospirto.net