Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Wearable σύστημα μπάσων που κάνει τον χρήστη να «νιώθει» καλύτερα τη μουσική

10 Ιουνίου 2016

Wearable σύστημα μπάσων που κάνει τον χρήστη να «νιώθει» καλύτερα τη μουσική

SubPac

SubPac

Μια άνευ προηγουμένου εμπειρία όσον αφορά στο πώς νιώθει τη μουσική παρέχει στον χρήστη το σύστημα SubPac, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του.

Πρόκειται για ένα wearable σύστημα το οποίο διαμοιράζει μέσω ειδικής διαρρύθμισης ηχείων και μεμβρανών την εμπειρία της ακρόασης μουσικής σε όλο το σώμα- και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το ότι το όλο εγχείρημα έχει και ελληνικό «χρώμα», χάρη στον Τζον Αλεξίου, πρόεδρο και συνιδρυτή της SubPac.

Όπως είπε στο Reuters ο κ. Αλεξίου, το σύστημα αυτό προορίζεται να δώσει την δυνατότητα στον χρήστη/ ακροατή να «μπαίνει» στη μουσική, όπου και αν βρίσκεται – σε ένα περιβάλλον με έντονη μουσική (πχ μια συναυλία), ένα περιβάλλον που σχετίζεται με ταινίες (πχ έναν κινηματογράφο) κ.α.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει ήδη χρηματοδότηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων, από ενδιαφερόμενους που προέρχονται τόσο από τον χώρο της τεχνολογίας όσο και από τον χώρο της μουσικής. Μεταξύ αυτών είναι ο γνωστός παραγωγός hip hop Timbaland, διαβλέποντας ότι υπάρχει μια μεγάλη αγορά ανθρώπων που θέλουν να νιώθουν τη μουσική, αλλά όχι απαραίτητα στα κλαμπ, καθώς προκαλούν…πονοκέφαλο. «Κάτι τέτοιο θα έσωζε τα τύμπανα των αυτιών όλων, συνεχίζοντας όμως να δίνει την αίσθηση της “έκρηξης” είπε σχετικά.

Τα δύο υπάρχοντα μοντέλα κοστίζουν κάτω από 350 δολάρια, με την εταιρεία να ελπίζει πως η τεχνολογία αυτή θα μπορέσει να σημειώσει επιτυχία στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Πηγή:  naftemporiki.gr