Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί στις καλοκαιρινές διακοπές

11 Ιουνίου 2016

Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί στις καλοκαιρινές διακοπές

diabetes-1000-715x400Την προσοχή των διαβητικών στις υπογλυκαιμίες, που παραμονεύουν, λόγω και της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών στις διακοπές, εφιστά ο αν. καθ. Παθολογίας και Σακχαρώδους Διαβήτη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Νικόλαος Τεντολούρης, σε συνέντευξη του, στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ, της Τάνιας Μαντουβάλου. 

«Καλό είναι τα άτομα με διαβήτη πριν φύγουν για διακοπές να επισκεφθούν το γιατρό τους και να συζητήσουν μαζί του το ενδεχόμενο τροποποίησης της θεραπείας τους. Ειδικά όταν κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια θα χρειαστεί να προσαρμόσουν τις δόσεις της ινσουλίνης λίγο πιο πολύπλοκα» δηλώνει  χαρακτηριστικά ο κ Τεντολούρης.

Ο αν. καθ. Παθολογίας και Σακχαρώδους Διαβήτη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,  δίνει  χρήσιμες οδηγίες για καλοκαιρινές διακοπές  χωρίς προβλήματα και επιπλοκές από τη νόσο.

Αναφέρει τι πρέπει να περιέχει το βαλιτσάκι του διαβητικού, γιατί οι διαβητικοί δεν πρέπει να περπατάνε ποτέ ξυπόλητοι, όχι μόνο στην παραλία, αλλά παντού, αλλά και   τι πρέπει να προσέχουν όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο, αυτοκίνητο ή  λεωφορείο.

Πηγή eleftherostypos.gr