Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

H Google φτιάχνει χάρτες που θα περπατιούνται στον πραγματικό κόσμο

11 Ιουνίου 2016

H Google φτιάχνει χάρτες που θα περπατιούνται στον πραγματικό κόσμο

b98c16c97a97fbf65794c535dc779a0c_XLΗ Google ήδη έχει χαρτογραφήσει τον κόσμο, ακόμα και τα βάθη των ωκεανών, όμως ο τεχνολογικός γίγαντας σχεδιάζει να φτάσει την υπόθεση χαρτογράφηση στο υπέρτατο επίπεδο.

Η Alphabet Inc. μητρική της Google σχεδιάζει να δημιουργήσει ψηφιακούς χάρτες οι οποίοι σε τρισδιάστατη μορφή θα δίνουν σε πραγματικό χρόνο και σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον τις απαραίτητες πληροφορίες που θα διάβαζε ένας χρήστης σε κάποιο χάρτη.

Η νέα υπηρεσία της Google ονομάζεται Tango και πρόκειται για app το οποίο θα κατεβάζουν οι χρήστες στο κινητό τους, δίνοντάς την επιλογή προβολής του χάρτη στο περιβάλλον.

Η Google ευελπιστεί στην δημιουργία ενός νέους κεφαλαίου στην χαρτογράφιση με την χρήση της εικονικής πραγματικότητας, ενώ ακόμα και στον τομέα των Video games η εφαρμογή προβλέπεται να φέρει επανάσταση με τους ήρωες των παιχνιδιών να… κρύβονται στον ίδιο τον χώρο του παίκτη.

Μάλιστα η εφαρμογή Tango θα περιλαμβάνεται στα smartphones της Intel και της Lenovo.

Τα έσοδα της Google εκτιμάται ότι θα είναι τεράστια αφού ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα δημιουργεί χώρους διαφήμισης σε κάθε πιθανό μέρος όπου και θα εφαρμόζεται το app.

Πηγή:  newmoney.gr