Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αναπηρικό αμαξίδιο για κατοικίδια ζώα – Συνδυασμός κτηνιατρικής με μηχανολογία και ρομποτική

13 Ιουνίου 2016

Αναπηρικό αμαξίδιο για κατοικίδια ζώα – Συνδυασμός κτηνιατρικής με μηχανολογία και ρομποτική

petshop-1000-715x400Η Pet Mobility δημιούργησε το πρώτο Ελληνικό αναπηρικό αμαξίδιο για κατοικίδια ζώα, εξίσου ανταγωνιστικό με αυτά που παράγονται στο εξωτερικό.

Η Pet Mobility δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου, έναν φιλόδοξο και εφευρετικό κτηνίατρο, ο οποίος οραματίστηκε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλα τα ζώα με δυσκολίες στην κίνηση (όπως ζωάκια που είχαν ατύχημα, που γεννήθηκαν με αναπηρία ή παρουσιάστηκε ξαφνικά, με δυσπλασία, κτλ.).

Με μεγαλύτερο κίνητρο την αποφυγή της ευθανασίας των ζώων, η Pet Mobility αποτελείται πλέον από μια ομάδα ανθρώπων με σπουδές και εξειδίκευση στην κτηνιατρική, την μηχανολογία, και την ρομποτική. Η ομάδα ξεπέρασε πολλά εμπόδια και κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το πρώτο στην Ελλάδα καινοτόμο αναπηρικό τροχήλατο. Για κάθε ζώο γίνεται εξειδικευμένη μελέτη και έτσι τα αμαξίδια της Pet Mobility επιτυγχάνουν την άμεση λειτουργική αποκατάσταση όλων των ζώων. Παράλληλα, σε αντίθεση με τα εισαγόμενα αμαξίδια, είναι προσιτά στους Έλληνες ιδιοκτήτες ζώων (και ίσως ανταγωνίζονται ακόμα και το κόστος μιας ευθανασίας).

Τα αμαξίδια της Pet Mobility σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα από πολύ ελαφρύ κράμα αλουμινίου. Καινοτομία των αμαξιδίων της Pet Mobility αποτελεί η δυνατότητά τους να αυξομειώνονται ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ζώου.

Το όραμα και ο σκοπός της Pet Mobility να αλλάξει η νοοτροπία περί ευθανασίας έχει ήδη βρει απήχηση στην Ελληνική αγορά, κάτι που αντανακλάται και στην απήχηση που έχει η Pet Mobility στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.facebook.com/petmobility και στο www.petmobility.gr.

Πηγήeleftherostypos.gr