Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γνωρίστε τη νέα γενιά χορευτών

15 Ιουνίου 2016

Γνωρίστε τη νέα γενιά χορευτών

main_ΚΣΟΤ_5Η Κρατική Σχολή Χορού ανοίγει τις πόρτες της και μας συστήνει στους χορευτές του αύριο.

Κύριο φυτώριο των περισσότερων Ελλήνων χορευτών, η Κρατική Σχολή Χορού έχει υπάρξει δημιουργική, συστηματική και δυνατή στα προβλήματα της εποχής μας. Ένας από τους τρόπους που έχει εμπνευστεί μάλιστα για να έρχεται πιο κοντά στο κοινό του χορού και να μας συστήνει τους ανθρώπους της αλλά και τη δουλειά που γίνεται μέσα στη σχολή είναι με το να διοργανώνει ανοιχτές παρουσιάσεις. Αυτή τη λειτουργία καλείται να εκπληρώσει ο θεσμός «Ανοιχτό Στούντιο», που η Σχολή Χορού πραγματοποιεί και φέτος σε μία σειρά δώδεκα χρόνων, από τις 23 Ιουνίου – 7 Ιουλίου. Το «Open Studio 2016» πραγματοποιείται στο ιστορικό κτίριο της ΚΣΟΤ στην οδό Ομήρου 55 και εξελίσσεται σε δύο μέρη με demo τεχνικής, χορογραφίες μικρής διάρκειας και σύντομες συνθέσεις σπουδαστών που επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια.

Για εκείνες τις μέρες λοιπόν πρόκειται να δούμε:

• demo τεχνικής Martha Graham, χορογραφική σύνθεση Όλια Τορναρίτου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση Γιώργος Κοντοβάς

• Το έργο Tomorrow της Jasmin Vardimon, μια εντυπωσιακή σύνθεση για 10 χορευτές.

• Σόλι των σπουδαστών

• Happening βασισμένο σε χορογραφίες σπουδαστών, σε επιμέλεια της Αθηνάς Βάχλα

• Απόσπασμα από το έργο της Martha Graham με τίτλο Temptation of the Moon, στο πλαίσιο της παρουσίασης ρεπερτορίου από το Γ’ έτος, επιμέλεια Πέννυς Διαμαντοπούλου

• demo τεχνικής release σε Γιαπωνέζικη μουσική από τον Νίκο Καλογεράκη

• Το ντουέτο των Διονύση Αλαμάνου και Δανάης Δημητριάδη με τίτλο Uncia, με θέμα τη μεταμόρφωση, και πηγή έμπνευσης τη λεοπάρδαλη των χιονιών και γενικότερα τα ζώα με εξαιρετικές ικανότητες στο καμουφλάζ

• Tο έργο TRIAS της Jacqueline Fischer, καλλιτεχνικής διευθύντριας του τμήματος χορογραφίας του THEATER DER KLÄNGE (Theatre of Sounds, 1987), με έδρα το Ντύσσελντορφ. Η χορογραφία, που θα ερμηνεύσουν επιλεγμένοι σπουδαστές της ΚΣΟΤ, αποτελεί μια δημιουργική επανέκδοση στο σύγχρονο περιβάλλον κίνησης και ιδεών, του Τριαδικού Μπαλέτου (Triadisches Ballett, 1922), του διάσημου καλλιτέχνη του Bauhaus, Oscar Schlemmer.

Λενιώ Αλεξίου

main_ΚΣΟΤ_3

main_ΚΣΟΤ_2_Φυλακτού

main_ΚΣΟΤ_4

main_ΚΣΟΤ_6

Info

23 Ιουνίου 2016
Έως 7 Ιουλίου 2016. Ώρα: 21:00. Open Studio 2016. Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Ομήρου 55, Τηλ.: 2103612263 & 2103624249. Blackbox. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Πηγή tospirto.net