Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Δείτε τον κρυφό θησαυρό του Ιονίου – Μια παραλία όνειρο και μια μαγευτική σπηλιά είναι ό,τι πιο όμορφο είδαμε τελευταία! (PHOTOS)

21 Ιουνίου 2016

Δείτε τον κρυφό θησαυρό του Ιονίου – Μια παραλία όνειρο και μια μαγευτική σπηλιά είναι ό,τι πιο όμορφο είδαμε τελευταία! (PHOTOS)

marathonisi-dipla-sti-zakyntho-marathonissi-island-greeceΠρόκειται για ένα μικρό ακατοίκητο νησί στον κόλπο του Λαγανά. Ο μόνος κάτοικός του είναι η θαλάσσια χελώνα που έρχεται κάθε καλοκαίρι και γεννά τα αυγά της εδώ. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γνωστό και ως νησί της χελώνας.

Το νησί έχει 2 μεγάλες παραλίες: μία αμμώδη, όπου γεννά τα αυγά της η χελώνα και μια με μικρό χαλικάκι. Οι πρώτη είναι ιδανική για τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας, ενώ η δεύτερη ενδείκνυνται για λάτρεις του snorkeling που μπορούν να επισκεφθούν την μεγάλη σπηλιά (δεξιά της παραλίας), καθώς και μερικές πιο μικρές σπηλιές μισοβυθισμένες στο νερό, γεμάτες πετρώματα και θαλασσινούς αστερίες (στα αριστερά).Υπάρχουν ακόμη, δύο σπηλιές που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Στο Μαραθονήσι θα μεταβείτε με κάποιο από τα καραβάκια που θα βρείτε στην παραλία του Λαγανά ή στο Κερί, ή με το ιδιωτικό σας σκάφος. Αρκεί να θυμάστε ότι το νησί συμπεριλαμβάνεται στο θαλάσσιο πάρκο και για αυτό απαγορεύεται η αγκυροβόληση.

Στο νησί, όπως είπαμε ήδη, δεν υπάρχουν σνάκ μπάρ, ηλεκτρισμός ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενοχλήσει τις χελώνες, επομένως καλό θα ήταν να οργανωθείτε ώστε να έχετε τρόφιμα και νερό.
Για όποιον πρόκειται να φτάσει με τη δική του βάρκα, η συμβουλή μας είναι να επισκεφτεί και τις Σπηλιές Κερίου, που βρίσκονται σε λίγα λεπτά απόσταση με τη βάρκα από το νησί κατά μήκος της ακτής του Ακρωτηρίου Μαραθιά.marathonisi-zakynthos-zante-5-21365623018

marathonisi-dipla-sti-zakyntho-marathonissi-island-greece

zakynthos-xigia-beach-greece

caretta

40321_marathonisi-3

Πηγή:  travelstyle.gr