Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Συγκλόνισε ο εκκλησιαστικός χορός της Μονής Κύκκου

27 Ιουνίου 2016

Συγκλόνισε ο εκκλησιαστικός χορός της Μονής Κύκκου

Συγκλόνισε ο εκκλησιαστικός χορός της Μονής Κύκκου .jpg01

Μέσα σε ένα κατανυκτικό περιβάλλον στον προαύλιο χώρο του ναυτικού μουσείου Χανίων ολοκληρώθηκαν και οι επίσημες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προς τιμήν των μελών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στα Χανιά Κρήτης.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης φαίνεται να κράτησε το καλύτερο για το τέλος.

Αφου έγιναν οι απαιτούμενες προσφωνήσεις παρουσιάστηκαν οι καλύτερες βυζαντινές χορωδίες της ορθοδοξίας απο Κύπρο, Αλβανία και Ρουμανία ενώ την εκδήλωςη ολοκλήρωσε κρητικό χορευτικό συγκρότημα απο τα Χανιά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια εμπνευσμένη και μεστή πνευματικών νοημάτων ομιλία περί βυζαντινής μουσικής ο Μητροπολίτης Κυκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος και στη συνέχεια την παράσταση έκλεψε κατα κοινή παραδοχή ο παγκοσμίου φήμης εκκλησιαστικός χορός της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Ο πολυμελής Κυκκώτικος χορός συνήρπασε τους υψηλούς προσκεκλημένους ανάμεσα στους οποίους βρισκόντουσαν και εκπρόσωποι απο όλες τις παραδοσιακές χριστιανικές ομολογίες.

Το καλλικέλαδο των ιεροψαλτών σε συνδυασμό με την εκτέλεση δύσκολων Πατριαρχικού ύφους ύμνων υψηλής βυζαντινής τεχνικής και ερμηνείας ανάγκασαν προκαθημένους και προσκεκλημένους σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Καθοριστική συμβολή στην ουράνια μουσική αυτη έξαρση έπαιξαν οι χαρισματικές φωνές των τριών νεαρών παιδιών της χορωδίας τα οποία μετέτρεψαν την συναυλία σε Αγγελική μουσική πανδαισία.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος έλαβε τα θερμά προσωπικά συγχαρητήρια τόσο του Παναγιωτάτου όσο και των προκαθημένων και όλων των παρευρισκομένων.

Συγκλόνισε ο εκκλησιαστικός χορός της Μονής Κύκκου .jpg02

Συγκλόνισε ο εκκλησιαστικός χορός της Μονής Κύκκου .jpg03

Συγκλόνισε ο εκκλησιαστικός χορός της Μονής Κύκκου .jpg04

 

Πηγή: romfea.gr