Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τάκος με κιμά

16 Ιουλίου 2016

Τάκος με κιμά

recipe_main_akis-petretzikis-tacosΣυστατικά

Για τα τάκος

  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • 80 γρ. αλεύρι ρεβιθιού
  • 220 ml νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 τομάτα, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ -1 κ.γ τσίλι σε σκόνη
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη και χωρίς τα σποράκια
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • ντομάτες σε κύβους
  • λεπτοκομένα κρεμμύδια
  • φύλλα μαρουλιού
50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα τάκος

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να κάψει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα, το αλεύρι με το νερό και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι από το χυλό(1-2 λεπτά).
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το 1/6 από τον χυλό.
  • Ψήνουμε για 40-50 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα 5. Αφήνουμε στην άκρη για κρυώσουν.
  • Παίρνουμε μία βάση για muffins και την αναποδογυρίζουμε.
  • Διπλώνουμε σε ημικύκλια το κάθε τάκος και το τοποθετούμε ανάμεσα στις δύο ανάποδες κοιλότητες των muffin(να σκεπάσουν την κάθε επιφάνεια που προεξέχει).
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά από τις θήκες των muffin και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την γέμιση

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Στην συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το τσίλι, την πιπεριά τσίλι, την κονσέρβα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και καλύπτουμε  την κατσαρόλα.
  • Την αφήνουμε στη φωτιά για 20-30 λεπτά και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για το σερβίρισμα

Γεμίζουμε τα τάκος με την γέμιση και τα γαρνίρουμε με ντομάτες, κρεμμύδι και μαρούλι.