Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

18 Ιουλίου 2016

Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

recipe_main_akis-petretzikis-kotopoulo-me-mpaxarikaΣυστατικά

Για την πικάντικη σάλτσα

  • ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ και έξτρα χυμό
  • 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια μικρά, ξεφλουδισμένο
  • 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό μόνο τα φύλλα του
  • 1 μικρό τσίλι, χωρίς τα σπόρια της
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το κοτόπουλο

  • 6 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. μείγμα 5 μπαχαρικών (5 spices)
  • 1 μικρό τσίλι, χωρίς τους σπόρους
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • ρύζι για σερβίρισμα
1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την πικάντικη σάλτσα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Χτυπάμε και δοκιμάζουμε για τη γεύση. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ ακόμα.

Για το κοτόπουλο

  • Τρίβουμε τα μπαχαρικά, το τσίλι και 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι πάνω στο κοτόπουλο. Βάζουμε το 1/3 από τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για το λιγότερο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει τραγανό και το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και λίγο ρύζι.