Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τσιπούρα στο τρελό νερό

21 Ιουλίου 2016

Τσιπούρα στο τρελό νερό

recipe_main_akis-petretzikis-psari-sto-tiganiΣυστατικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 σκ. σκόδρο,  ψιλοκομμένες
  • ½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ντοματίνια, κόκκινα και κίτρινα
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Το “τρελό νερό” το έχουν πολύ οι Ναπολιτάνοι… Στην ουσία τα υλικά ποσάρονται σε ένα ζωμό που γίνεται από νερό, κρασί, λάδι, ντομάτα και μυρωδικά.

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε προσεκτικά τις τσιπούρες στο καυτό λάδι και ψήνουμε κι από τις δυο πλευρές για 4 – 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε και τον αστεροειδή γλυκάνισο για να αφήσει το άρωμά του.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο γύρω από τα ψάρια μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τα ντοματίνια.
  • Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 100 ml νερό και αρκετό αλατοπίπερο.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια μας.
  • Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μας ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή akispetretzikis.com