Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αφιέρωμα στον αείμνηστο Γέροντα Γεώργιο Καψάνη

30 Ιουλίου 2016

Αφιέρωμα στον αείμνηστο Γέροντα Γεώργιο Καψάνη

Μια εξαιρετική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Ο ιερομόναχος π. Λουκάς από την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους παρουσίασε στοιχεία από το βίο και τα έργα του αειμνήστου γέροντος της μονής π. Γεωργίου Καψάνη, που εκοιμήθη πριν από 2 χρόνια.

Ο π. Λουκάς ανέφερε πως τα βασικά συστατικά της πνευματικής ζωής του γέροντα που ήταν: η αγάπη, η προσευχή, η ταπείνωση, αρμονικά συνδεδεμένα με την ευγένεια του χαρακτήρα του, το ευπροσήγορο προς πάντας και την ακριβή τήρηση των κανόνων της μοναχικής πολιτείας και της λατρευτικής ζωής τον ανέδειξαν σε εξέχουσα προσωπικότητα του ορθοδόξου κόσμου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Γέροντα, καθώς και ένα ηχητικό απόσπασμα από λόγο του στην τράπεζα της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ υπό την ευλογία του οποίου έλαβε χώρα η όλη εκδήλωση και ο οποίος είχε μάλιστα και ιδιαίτερη πνευματική σχέση με τον Γέροντα, αφού ευχαρίστησε τον π. Λουκά, τον νυν Ηγούμενο π. Χριστοφόρο και όλη την μοναστική Κοινότητα για την συνεχή προσφορά της προς τη Μητρόπολή Κιλκίς, εξέφρασε την επιθυμία να επαναληφθούν τέτοιες ομιλίες πνευματικής οικοδομής και στο άμεσο μέλλον.

afieroma-1 afieroma-2 afieroma-3 afieroma-4 afieroma-5 afieroma-6 afieroma-7 afieroma-8 afieroma-9 afieroma-10 afieroma-11

Πηγή: romfea.gr