Θεολογία και Ζωή

Εκδημία Aρχιμανδρίτου Ειρηναίου Καλογήρου, προϊσταμένου Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων

4 Αυγούστου 2016

Εκδημία Aρχιμανδρίτου Ειρηναίου Καλογήρου, προϊσταμένου Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων

antwnios_anw_pathsiwn

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του Aρχιμανδρίτη Ειρηναίου Καλογήρου, επί σειρά ετών Προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγ. Αντωνίου Άνω Πατησίων.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952 και χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1978 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κυρό Παντελεήμονα.

Από το 1977 υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας και από το 1984 έως το 1990 ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Διετέλεσε, επίσης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, ενώ ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Το πρωί της Παρασκευής 5ης Αυγούστου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως αυτού στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου Άνω Πατησίων, υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Συμεών Βολιώτη και άλλων Κληρικών.

Στη συνέχεια και ώρα 11.00 π.μ. θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, ο οποίος απουσιάζει εκτός Αθηνών, θα εκπροσωπήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

 

Πηγή: iaath.gr