Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Φορτίζεις το τηλέφωνο από τον υπολογιστή; Ξανασκέψου το..

4 Αυγούστου 2016

Φορτίζεις το τηλέφωνο από τον υπολογιστή; Ξανασκέψου το..

ypologistis-640x400Διαβάστε παρακάτω γιατί πρέπει να το σκεφτείτε καλά πριν συνδέσετε το κινητό σας στον υπολογιστή κι όχι σε κάποια πρίζα για να το φορτίσετε.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι η σύνδεση με τον υπολογιστή μπορεί να ανοίξει άνετα την πόρτα για τα προσωπικά σας δεδομένα στους χάκερς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές συνδέοντας ένα iPhone ή ένα Android σε έναν υπολογιστή, έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά πολλών δεδομένων, μεταξύ των οποίων το όνομα του τηλεφώνου, τον κατασκευαστή, την ακριβή ταυτότητα της συσκευής, το σειριακό αριθμό, πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος και του συστήματος αρχείων.

Οι χάκερς περιμένουν…

Και μπορεί αυτές οι πληροφορίες να φαίνονται εντελώς ακίνδυνες, αλλά είναι αρκετές για έναν χάκερ ώστε να «σπάσει» το smartphone και να πάρει τον έλεγχο, Σε δοκιμές που έκαναν οι ερευνητές σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror δεν ήταν τελικά και τόσο δύσκολο να υποκλαπούν πληροφορίες, καθώς υπάρχει τρόπος να παρακάμπτεται η δήθεν ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και έτσι να υπάρχει πρόσβαση, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

Έτσι οι ειδικοί προειδοποιούν να προτιμάται η φόρτιση από κανονικές πρίζες,ή έστω να χρησιμοποιούνται αξιόπιστες συσκευές USB για τη φόρτιση μέσω υπολογιστή.Θωρείται φυσικά δεδομένη η εγκατάσταση κάποιου είδους λογισμικού προστασίας από ιούς.

Πηγή: alphafreepress.gr