Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πώς θα αγαπήσει το παιδί μου τη θάλασσα;

5 Αυγούστου 2016

Πώς θα αγαπήσει το παιδί μου τη θάλασσα;

0f2e1da6a88d958acdb47aa431b1aaef-696x464.jpg.pagespeed.ce.p8UckOPVtQΌλα τα παιδιά αγαπούν τη θάλασσα, σωστά; Λάθος. Τα περισσότερα την φοβούνται και χρειάζονται χρόνο για να μάθουν να μπαίνουν μέσα και να νιώθουν άνετα. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε αν το παιδί σας αντί να απολαμβάνει το μπάνιο του στην θάλασσα κλαίει και φοβάται;

Μην το πιέζετε: Αρχικά δεν χρειάζεται πίεση. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Έτσι και το παιδί σας θέλει σιγά σιγά να μάθει να αγαπάει την θάλασσα. Κάντε μικρά βήματα κάθε φορά. Στην αρχή βάλτε το να παίζει με τα παιχνίδια του κοντά σας. Την επόμενη φορά θέστε τον στόχο σας πιο μακρυά.

Κάντε «προπόνηση» στο σπίτι: Η μπανιέρα του σπιτιού σας θα σας φανεί πιο χρήσιμη από ποτέ. Γεμίστε την και βάλτε μέσα το παιδί σας να παίζει. Εξηγήστε του ότι και η θάλασσα είναι μια μπανιέρα μόνο που είναι λίγο μεγαλύτερη σε έκταση και βάθος.

Βραχείτε κι εσείς μαζί του: Τα παιδιά νιώθουν την πλήρη ασφάλεια όταν είναι με τους γονείς τους. Έτσι, πάρτε τα αγκαλιά και μπείτε μαζί τους μέσα στην θάλασσα. Αυτό θα τους κάνει να εξοικειωθούν με το νερό αφού θα δουν πως οι γονείς τους δεν το φοβούνται.

Τραβήξτε αλλού την προσοχή του: Όταν πάτε στη θάλασσα, πάρτε μαζί σας μερικά παιχνιδάκια που επιπλέουν (από αυτά που χρησιμοποιείται στο μπάνιο του στο απίτι) και βάλτε τα στο νερό, κοντά στην ακτή. Προτρέψτε το να τα πιάσει και να παίξει μαζί τους –έτσι η «πρόκληση» για εκείνο δεν θα είναι να μπει στο νερό, δηλαδή κάτι που φοβάται, αλλά να παίξει με το παπάκι του, δηλαδή κάτι ασφαλές και οικείο!

Πηγή:  .altsantiri.gr