Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Διεθνής διάκριση για διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου

10 Αυγούστου 2016

Διεθνής διάκριση για διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου

diakrisiη Δρ Στυλιάνα Ι. Μιραλλάη

Σημαντική διάκριση πέτυχε η Δρ Στυλιάνα Ι. Μιραλλάη, απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε άλλες αιτήσεις από όλο τον κόσμο και να βραβευθεί από το Ιρλανδικό Συμβούλιο Έρευνας (Irish Research Council) με το διεθνές βραβείο “Government of Ireland Postdoctoral Fellowship 2016”.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι “το εν λόγω βραβείο θεωρείται ένα από τα πιο ανταγωνιστικά βραβεία διεθνoύς εμβέλειας, αφού ο δείκτης επιτυχίας κυμαίνεται σε 13-15% διεθνώς”.

Προσθέτει ότι “με την εξασφάλιση του συγκεκριμένου βραβείου, η Δρ Μιραλλάη, θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί στο Ερευνητικό Κέντρο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας (National University of Ireland, Galway), στην ομάδα του Δρα Fawaz Aldabbagh, με θέμα |”Benzo[1,2,4]triazin-7-ones: Synthesis and Anti-Cancer Αctivity”.

Σε δήλωσή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ανέφερε πως “τέτοια παραδείγματα αποφοίτων μας, μας κάνουν υπερήφανους”.

Πηγή:  ikypros.com