Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google έχει… χρώμα

24 Αυγούστου 2016

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google έχει… χρώμα

google-fuchsia_8t31.640Θα βασίζεται σε νέο πυρήνα, ενώ είναι πιθανό να υποστηρίζει χειρισμό με χειρονομίες.

Παρά την τεράστια επιτυχία του Android, αλλά και την σημαντική εξέλιξη του Chrome OS, η Google φαίνεται ότι αναπτύσσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο είναι προς το παρόν γνωστό ως… Fuchsia (Φούξια).

Σύμφωνα με το Android Police, ο πυρήνας του νέου αυτού λειτουργικού συστήματος, ο οποίος αναφέρεται ως “Magenta”, δανείζεται αρκετά στοιχεία από το project LittleKernel, έναν ανοικτού κώδικα bootloader για Android, που υποστηρίζεται μάλιστα και από μεγάλες εταιρείες, όπως η Qualcomm.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της υπό ανάπτυξη υλοποίησης της Google, είναι πιθανό να ομοιάζει σε επίπεδο κώδικα, έστω ως ένα βαθμό, με το Android. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Είναι επίσης εξαιρετικά πιθανό το νέο λειτουργικό σύστημα να προορίζεται κυρίως για χρήση σε IoT και embedded συστήματα, συμπληρώνοντας έτσι το οικοσύστημα της Google, που θα καλύπτει πλέον τους τομείς του desktop, των φορητών συσκευών, αλλά και των έξυπνων συνδεδεμένων συστημάτων.

Στην παραπάνω εικασία συνάδει και το ότι η Google μάλλον θα χρησιμοποιήσει το Flutter ως βασικό user interface στη νέα λύση της, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει εκτός από υψηλής απόδοσης συμβατικά γραφικά περιβάλλοντα και τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών για τον έλεγχο υπολογιστικών συστημάτων και διάφορων άλλων συσκευών.

Δεν αποκλείεται βέβαια στο μέλλον, η εταιρεία να επιχειρήσει την ενοποίηση των λειτουργικών της συστημάτων, παρέχοντας μια και μοναδική λύση για όλες τις πλατφόρμες, η οποία φυσικά θα προσαρμόζεται κατάλληλα στις ιδιαιτερότητες κάθε συσκευής.

Πηγή gr.pcmag.com