Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Νέα διεθνής κυκλοφορία από την MSO Records / “Tsabropoulos in concert”

30 Αυγούστου 2016

Νέα διεθνής κυκλοφορία από την MSO Records / “Tsabropoulos in concert”

unnamψωηβξηφγξφγηξed (2)Μία νέα διεθνή παραγωγή παρουσιάζουν οι εκδόσεις της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, MSO Records. Πρόκειται για τον νέο δίσκο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου με έργα Μπετόβεν και Σούμαν, από ζωντανή ηχογράφηση ρεσιτάλ του βιρτουόζου πιανίστα.
Το πολύπλευρο ταλέντο του Έλληνα μουσικού και η χαρακτηριστική ικανότητά του να κινείται με άνεση τόσο στο κλασικό ρεπερτόριο και τη διεύθυνση Ορχήστρας έως τη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο από σημαντικά Μέσα, όπως οι Times του Λονδίνου, η Le Monde, η Corriere della Serra, η Independent κ.α. Αποτελώντας έως σήμερα ένα απο τα σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού δυναμικού της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας ECM, οι δίσκοι με τις μουσικές συνθέσεις του έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικο, με κάποιους από αυτούς να παραμένουν επί εβδομάδες στο top10 του Αμερικανικού billboard. Παράλληλα, έχοντας συνεργαστεί με κάποιες απο τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρες του κόσμου, οπως η Philharmonia Symphony Orchestra, η Czech Philharmonic, η Royal Stockholm Philharmonic, η Houston Symphony Orchestra κ.α., έχει ερμηνεύσει κάποια από τα πιο απαιτητικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας σε σπουδαία μουσικά κέντρα του κόσμου.
Σε αυτον τον δίσκο αποτυπώνεται η ζωντανή ερμηνεία του Έλληνα Αρχιμουσικού, πιανίστα και συνθετη στις 6 Bagatelles του L. W. Beethoven και στο πίφημο έργο του R. Schumann Davidsbündlertänze.
Ο νέος δίσκος κυκλοφορεί διεθνώς σε digital μορφή στα μεγαλύτερα διαδικτυακά δισκοπωλεία και θα είναι στη διάθεση του κοινού σε φυσική μορφή CD, σε παγκόσμια κλίμακα, μέσα στον χειμώνα του 2016.