Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ο μεγάλος Σεπτέμβριος του Ηρωδείου

30 Αυγούστου 2016

Ο μεγάλος Σεπτέμβριος του Ηρωδείου

irwdeio1-thumb-largeΜετά τον «υποτονικό» καλλιτεχνικά για την Αθήνα Αύγουστο, καθώς οι περισσότερες εκδηλώσεις ταξιδεύουν στην περιφέρεια, ο Σεπτέμβριος στο Ηρώδειο συγκεντρώνει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον. Ο φετινός έχει πολλά να προσφέρει από τους χώρους της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού αναμένεται να κάνει πολλά… sold out. Ας τα πάρουμε με τη σειρά επιλέγοντας σημαντικές στιγμές:

• Την 1η Σεπτεμβρίου στη σκηνή θα βρεθούν ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη με επταμελή ορχήστρα, στο πρόγραμμα που ξεχώρισε τον χειμώνα και ταξίδεψε και σε πολλά μέρη της Ελλάδας το καλοκαίρι. «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» από δύο καλλιτέχνες με σπουδαία πορεία και αξέχαστα τραγούδια.

• Στις 8/9, η Ορχήστρα και Χορωδία του Κόκκινου Στρατού «εισβάλλει» στο Ηρώδειο στο πλαίσιο των εορτασμών «2016: Eτος Ρωσίας στην Ελλάδα». Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η μουσικοχορευτική παράσταση στις 10/9, όπου η μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα συμπράττει με τον βιολιστή Βαντίμ Ρέπιν.

• Περιόδευσε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και ρίχνει αυλαία την Πέμπτη 15/9 στο Ηρώδειο. Ο λόγος για την ηρωική κωμωδία «Συρανό ντε Μπερζεράκ», του Εντμόν Ροστάν, ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους στην Αθήνα σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

• Μια μουσική εκδήλωση-υπερπαραγωγή έχει προγραμματιστεί για τις 16 του μήνα με 100 κιθάρες για την Ελλάδα από τους Βαγγέλη Μπουντούνη, String Demons, Μάρω Ραζή, την ορχήστρα «Κιθαρίστες» και παιδική χορωδία περίπου 150 παιδιών.

• Συνωστισμός όμως και στις 17/9, καθώς στην παράσταση «Αν θυμηθείς το όνειρό μου – Ο χορωδιακός Μίκης με τρόπο Επτανησιακό» παίρνουν μέρος 40μελής συμφωνική ορχήστρα – μαντολινάτα του Ιονίου «Της Ενωσης Επτανήσιων Ελλάδας» και 350 χορωδοί από περίπου 10 χορωδίες, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μπαρμπάτη.

• Το επόμενο βράδυ, στις 18/9, η ορχήστρα Tangarto και 9 ζευγάρια χορευτών από την Αργεντινή, την Ελλάδα και την Ευρώπη χορεύουν με τις συνθέσεις των Astor Piazzola, Osvaldo Pugliese, Juan D Arienzo.

• Σειρά έχει το Εθνικό Θέατρο, με δύο παραστάσεις, τον «Οιδίποδα τύραννο», συμπαραγωγή με το θέατρο Vaktangov, στις 22/9 και τη «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού στις 24/9. Και οι δύο παραστάσεις έχουν συζητηθεί πολύ από κοινό και κριτικούς.

• Στις 28/9 παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση «Edith Piaf The Show», ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στη σπουδαία Εντίθ Πιαφ με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της, όπου πρωταγωνιστεί η Γαλλίδα ερμηνεύτρια Anne Carrere επικεφαλής ενός θιάσου 10 μουσικών και χορευτών. Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στις αρχές του 2015 και έκτοτε έχει περιοδεύσει σε είκοσι τρεις χώρες και την έχουν παρακολουθήσει πάνω από μισό εκατομμύριο θεατές.

• Πολυαναμενόμενη είναι η συναυλία της Πέμπτης 29/9 καθώς στο Ηρώδειο θα βρεθεί ο Silver Hoyem, τραγουδιστής των Madrugada. Θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική του πορεία, από τα χρόνια των Madrugada έως σήμερα. Μαζί του η μπάντα του, κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και η Marie Munroe, που στο τελευταίο album του, «Lioness» ερμηνεύουν μαζί το «My Thieving Heart», που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό.

Πηγή:kathimerini.gr