Αγ. Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Όταν ο Γέροντας Θωμάς συνάντησε τον Όσιο Πορφύριο

30 Αυγούστου 2016

Όταν ο Γέροντας Θωμάς συνάντησε τον Όσιο Πορφύριο

paathomas_gerontas

Με αφορμή την κοίμηση του Ιερομονάχου Θωμά Μικραγιαννανίτη, η Romfea.gr δημοσιεύει μια ανέκδοτη μαρτυρία σχετικά με συνάντηση που είχε με τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Μια μέρα ο γέροντας Θωμάς, επισκέφθηκε τον Όσιο Πορφύριο στο κελλάκι του στο Μήλεσι, για να πάρει την εύχη καθώς επέστρεφε από την Αθήνα για το Άγιον Όρος.

Μόλις ο μακαριστός γέροντας Θωμάς εισήλθε στο κελί του Οσίου και του είπε ποιος είναι, ο Γέροντας του είπε με την χαρακτηριστική φωνή που τον διέκρινε πάντα: “Έχω χίλιες αρρώστιες μωρέ Θωμά, και μόνο που άκουσα την φωνή ενός αγιορείτη μου φύγανε όλες…”

Να αναφερθεί πως ο γέροντας Θωμάς μετά την συνάντηση ανέφερε το περιστατικό σε ένα πνευματικό του παιδί, τονίζοντας πως “τόσο πολύ αγαπούσε το Περιβόλι της Παναγίας και τους πατέρες του Αγίου Όρους ο Γέροντας, που μόνο και την φωνή ενός αγιορείτη άκουσε έγινε καλά.”

Ο μακαριστός Γέροντας θωμάς είχε μεγάλη αγάπη στον Όσιο Πορφύριο, και πάντα μιλούσε με θαυμασμό για την προσωπικότητα και τα χαρίσματά του!

Ευχόμεθα αείμνηστε γέροντα Θωμά, όπως ευχαριστήσες με την ψαλμωδία σου την Παναγία και τους Αγίους, έτσι και από σήμερα να υμνείς στον ουρανό τον Τριαδικό Θεό.

 

Πηγή: romfea.gr