Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ντομάτες Προβενσάλ

1 Σεπτεμβρίου 2016

Ντομάτες Προβενσάλ

recipe_main_akis-petretzikis-ntomates-provencialeΣυστατικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. ντομάτες
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή/και ρίγανη, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50-100 γρ. φρυγανιά
  • 200 γρ. φέτα, σε κύβους
  • αλάτι
  • πιπέρι
ώρα 20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, τη φέτα , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγα ακόμη μυρωδικά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι οι ντομάτες να γίνουν ζουμερές και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.