Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πίτα του βοσκού

6 Σεπτεμβρίου 2016

Πίτα του βοσκού

recipe_main_IMG_9510Συστατικά
1 κιλό κιμάς χοιρινός
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 σέλερι
150-200 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο βοδινό
3 κλωναράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
330 ml μαύρη μπύρα
200 γρ. αρακά
πουρές πατάτας για το σερβίρισμα

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

20
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με την μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και τον αρακά. Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να στεγνώσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.
  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω βάζουμε τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει σε γραμμές με τη βοήθεια του κορνέ.
  • Ψήνουμε στο γκριλ, στους 200-220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: akispetretzikis.com