Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τσιπούρα πλακί στο φούρνο με λαχανικά

8 Σεπτεμβρίου 2016

Τσιπούρα πλακί στο φούρνο με λαχανικά

maxresdefault (1)Συστατικά
    • 3 τσιπούρες καθαρισμένες
    • 2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
    • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
    • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
    • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
    • 1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες
    • 100 ml λευκό κρασί
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. κρίταμο για σερβίρισμα
    • ½ μάτσο μαϊντανό για σερβίρισμα
    • 7 κλωνάρια θυμάρι κομμένο
    • 7 κλωνάρια δενδρολίβανο κομμένο

 

1 ώρα 10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

3-5
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε τη ντομάτα , το κρεμμύδι και το φινόκιο σε ροδέλες. Κόβουμε και τα λεμόνια σε ροδέλες.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι και το φινόκιο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Με όλο αυτό το μείγμα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 30 x 40 εκ.
  • Από πάνω βάζουμε 3 φέτες λεμόνι και 3 φέτες ντομάτες.
  • Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο λάδι στα ψάρια. Γεμίζουμε την κοιλιά τους με φέτες λεμόνι και φρέσκο δενδρολίβανο κομμένο.
  • Πάνω από τη στρώση με τα λαχανικά βάζουμε τα ψάρια και από πάνω τους τοποθετούμε τις ντομάτες.
  • Ρίχνουμε το κρασί, το λάδι και τα μπαχαρικά.
  • Ψήνουμε στο φούρνο 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρίταμο.

Πηγή: akispetretzikis.com