Γενικά Θέματα

Έρχεται το πλυντήριο που πλένει, στεγνώνει και… διπλώνει τα ρούχα

9 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται το πλυντήριο που πλένει, στεγνώνει και… διπλώνει τα ρούχα

209558-laundry-413688_640Από τηλεοράσεις με τεχνολογία κυρτής οθόνης μέχρι φουτουριστικό εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας, η φετινή έκθεση τεχνολογίας IFA έχει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από gadgets και νέες πρωτοποριακές συσκευές.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν διάφορα προϊόντα, μεταξύ των οποίων, άλλα είναι έτοιμα για κυκλοφορία και άλλα θα χρειαστούν κάποιο ακόμα χρονικό διάστημα έως ότου τελειοποιηθούν.

Όπως το πλυντήριο της Panasonic, το οποίο όχι μόνο πλένει και στεγνώνει τα ρούχα αλλά έχει τη δυνατότητα και να τα διπλώνει.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συσκευή θα είναι έτοιμη να κατακλύσει την αγορά το 2019.

Παράλληλα, η Panasonic αναπτύσσει ένα ρομπότ, το Laundroid, το οποίο θα λάβει ειδική «εκπαίδευση» προκειμένου να κάνει μόνο αυτό, δηλαδή να διπλώνει τα πλυμένα ρούχα.

Μένοντας στα πλυντήρια, η γερμανική Siemens έχει αναπτύξει μια συσκευή η οποία εξαλείφει τις άσχημες οσμές από τα ρούχα.

Το πλυντήριο της Siemens θα παρέχει τη δυνατότητα απλά να βάζουμε μέσα τα ρούχα και χωρίς να κάνει πλύση, να εξαφανίζει τις άσχημες οσμές με τη λειτουργία sensoFresh.

Και άλλα…

Ένα νέο gadget για έξυπνα κινητά τηλέφωνα παρουσίασε η Sony, το οποίο ενσωματώνει τεχνολογία Bluetooth και μπορεί να «πει» στο smartphone σας να στείλει ένα γραπτό μήνυμα σε κάποιο άλλο τηλέφωνο ή να σας διαβάσει πληροφορίες που είναι καταχωρημένες στη συσκευή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε στο αυτί και να του υπαγορεύσετε εντολές, χωρίς να είναι απαραίτητο να το αγγίξετε.

Από την άλλη, η εταιρεία TomTom που αναπτύσσει συστήματα GPS, ανέπτυξε ένα μοντέλο ειδικά για μηχανάκια και μοιάζει σαν ένας από τους καθρέπτες του δίκυκλου οχήματος.

Το νέο αυτό GPS τοποθετείται στο τιμόνι και ελέγχεται μέσω μιας εφαρμογής από το smartphone κινητό τηλέφωνο. Προκειμένου να σχεδιάσει τη διαδρομή του, ο οδηγός το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εισαγάγει τον προορισμό που θέλει να πάει. Επιπλέον, η σύνδεση με το κινητό τηλέφωνο επιτρέπει στη συσκευή GPS να ενημερώνει τον οδηγό όταν έχει κάποια εισερχόμενη κλήση.

Νέο τρόπο για τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους παρουσίασε, η εταιρεία Elari, η οποία αναπτύσσει έξυπνα ρολόγια ή αλλιώς smartwatches. Το Fixitime είναι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά και ενσωματώνει σύστημα GPS, το οποίο συνδέεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Οι γονείς γνωρίζουν έτσι ανά πάσα στιγμή πού ακριβώς βρίσκονται τα παιδιά τους. Περιλαμβάνει επίσης ένα κουμπί SOS για έκτακτες ανάγκες και ένα ακόμα που επιτρέπει στο παιδί να πραγματοποιεί κλήσεις σε έως 60 αριθμούς τηλεφώνων.

Μετά τα παιδιά, ένα παρόμοιο gadget αναπτύχθηκε και για τα κατοικίδια, το Smartrack. Η συσκευή ενσωματώνεται στο κολάρο των τετράποδων φίλων, ελέγχεται μέσω ειδικής εφαρμογής και παρέχει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να εντοπίζει στον χάρτη που βρίσκεται το κατοικίδιό του.

Η IFA, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο με πάνω από 250.000 επισκέπτες (που αναμένονται για φέτος) άνοιξε τις πόρτες της στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η IFA 2016 διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο του Βερολίνου, Berlin ExpoCenter City, όπως και κάθε χρόνο και αποτελεί μία από τις πιο παλιές εκθέσεις της βιομηχανίας στον κόσμο, καθώς ξεκίνησε το 1924 και πρόκειται για το μεγαλύτερο tech show της Ευρώπης.

Η φετινή έκθεση εστιάζει ιδιαίτερα στο Internet of Things. Οι «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού μας πλέον μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο και να φέρουν νέες ευκολίες στον καταναλωτή, με ψυγεία, πλυντήρια και κουζίνες να έχουν την τιμητική τους.
Πηγή: tvxs.gr