Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μετόχιο της Μονής Οσίου Γρηγορίου

9 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μετόχιο της Μονής Οσίου Γρηγορίου

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το παλαιό ημερολόγιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σταυρουπόλεως, ο οποίος αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου ‘Ορους, και βρίσκεται εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη Θεομητορική εορτή τονίζοντας την ευλάβεια και την αγάπη που τρέφει ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Κυρίας και προστάτιδος του Αγίου Όρους, αλλά και την αφορμή που δίνει η Κοίμηση της Θεοτόκου για να ξεσπάσουν οι πιστοί σε εκδηλώσεις τιμής, σεβασμού και προσκύνησης του προσώπου της Θεομήτορος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν της Παναγίας μητέρας που ετοίμασαν οι διακονητές του Ιερού Μετοχίου, ενώ ευχαρίστησε τον ιερόμοχανο π. Σάββα, υπεύθυνο του Μετοχίου, τους ιεροψάλτες και τους ιερόπαιδες για την προετοιμασία της πανηγύρεως καθώς και όλους τους προσκηνυτές που προσήλθαν για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο.

metoxi_barnabas-1 metoxi_barnabas-2 metoxi_barnabas-3 metoxi_barnabas-4 metoxi_barnabas-5 metoxi_barnabas-6 metoxi_barnabas-7 metoxi_barnabas-8

Πηγή: romfea.gr