Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κάτω από την Ακρόπολη χωρίς πρωτόκολλο

9 Σεπτεμβρίου 2016

Κάτω από την Ακρόπολη χωρίς πρωτόκολλο

main_02.BUDAPEST_GYPSY_SYMPHONY_ORCHESTRAΗ 100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα της Βουδαπέστης θα αυτοσχεδιάσει απόψε και στις 3 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο.

Η αγαπημένη του αθηναϊκού κοινού, Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.
Η μεγαλύτερη τσιγγάνικη συμφωνική ορχήστρα του κόσμου, 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες, θα βρεθεί στο ρωμαϊκό ωδείο, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και στις 3 Οκτωβρίου, για να φανερώσει στο κοινό το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργειά της.
Το όνομα της Ορχήστρας στα ουγγρικά είναι «Szaztagu Ciganyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα»: 100 μουσικοί που παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο. Οι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν και κάνουν παραλλαγές χωρίς ποτέ να προδίδουν τις συνθέσεις –αντίθετα τις εμπλουτίζουν. Παίζουν με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.
Στην Ορχήστρα συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας. Εξέχουσα θέση κατέχουν ο Jószef Lendvai Csócsi που είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ηγέτης της Ορχήστρας, ενώ ένα από τα πιο εκλεκτά μέλη της είναι ο Oszkar Okros, ο καλύτερος μουσικός του κυμβάλου στον κόσμο.
Η Ορχήστρα αναμειγνύει την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της Ουγγαρίας με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, παιγμένα με μοναδικό τρόπο. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, φορώντας παραδοσιακές στολές, τα μέλη της Ορχήστρας παρουσιάζουν τσιγγάνικες μελωδίες του Bela Radics, του Grigoras Dinicu, του Ferenc Herkel και του Vittorio Monti. Στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, οι μουσικοί ερμηνεύουν σπουδαία κλασικά έργα του Johannes Brahms, του Georges Bizet, του Frantz Liszt, του Pyotr Tchaikovsky, του Jacques Offenbach, του Pablo de Sarasate και του Johann Strauss Πατέρα και Υιού. Η Ορχήστρα, από το 1985 που δημιουργήθηκε, δίνει συνεχώς συναυλίες με τεράστια επιτυχία σε πολλές αίθουσες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης σ’ όλη την υφήλιο, από την Αυστρία και τη Γαλλία ως τη Φιλανδία, την Τουρκία, την Τυνησία και την Ιαπωνία.

Info

main_01.BUDAPEST_GYPSY_SYMPHONY_ORCHESTRA

main_03.BUDAPEST_GYPSY_SYMPHONY_ORCHESTRA

main_100tsigganika-violia1890x1258

main_02.BUDAPEST_GYPSY_SYMPHONY_ORCHESTRA
03 Οκτωβρίου 2016
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλ.: 210-3241807 / 324858
Ώρα: 20:30. Εισιτήρια: Άνω Διάζωμα: 25 ευρώ, φοιτητικό 20 ευρώ, Γ Ζώνη: 45 ευρώ Β Ζώνη: 60 ευρώ, Α Ζώνη: 75 ευρώ, Διακεκριμένη: 90 ευρώ *Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες στο 2111010099. Προπώληση: 2111010099, viva.gr καταστήματα Public, Seven Spots, media markt.

 

Πηγή: tospirto.net